Dat ging ff mis: ‘Mijn zoon had voor 125 euro aan patat besteld’

19.11.2023 04:59
Dat ging ff mis friet gekocht Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Laura (33), moeder van zoon Jelle (7) en 5 maanden zwanger:

“Samen met mijn zussen had ik in de herfstvakantie afgesproken voor een dagje speelparadijs; konden we een beetje op elkaars kinderen letten en onder­tussen kletsen. Jelle vermaakte zich uren met nichtje Renske van vijf en neef Mees van zes.

Zelf iets kopen

Tegen lunchtijd kwam hij vragen of hij een patatje mocht bestellen. Dat vindt hij tegenwoordig helemaal geweldig, om zelf iets te mogen kopen. Ik gaf hem mijn pinpas, zei dat hij de anderen ook moest vragen of ze wat wilden en draaide me weer om naar mijn twee zussen.

Even later stond hij weer naast me en vroeg om mijn pincode. Het verbaasde me, ik dacht dat je tot 25 euro contactloos mocht betalen, maar misschien had ik die limiet al bereikt. Ik fluisterde de code in Jelles oor en hij rende terug naar het buffet. Achteraf gezien heel onnadenkend van mij. Mijn vriend noemde het zelfs onnozel, maar ik zag er geen gevaar in.

Lees ook – Foutje: “Amir was heel blij met mijn jas, mama!’ zei Lennart’ >

Vrijgevig

Het leek ook allemaal prima te zijn gegaan, na een minuut of tien kwamen ze weer aangelopen, met mijn pinpas en ieder een soort happy meal-tasje met daarin een bakje patat en een kroket. Mijn zoon, nichtje en neefje zaten lekker te smikkelen. Tot zover niks geks.

Het werd pas vreemd toen er allemaal onbekende kinderen voorbij kwamen met iets te snacken die Jelle bedankten. Ergens begon me iets te dagen. ‘Jelle, voor hoeveel kindjes heb jij patat besteld?’ Zonder blikken of blozen antwoordde hij: ‘Voor iedereen.’

“Ik kijk volgende keer wel uit voor ik nog eens spontaan mijn pinpas meegeef”

Nou was dat gelukkig overdreven. Hij bedoelde: iedereen met wie hij zojuist op de trampoline had gesprongen. Toch nog een stuk of tien kids, naast zijn neefje en nichtje. Mama had immers gezegd dat hij ook de andere kinderen moest vragen. Dat had hij letterlijk opgevat. Snel scande ik via internetbankieren mijn rekening. Er was 125 euro afgeschreven! Mijn zussen vonden het zo’n goede grap dat ze solidair waren en ieder een derde overmaakten. Maar ik kijk volgende keer wel uit voor ik nog eens spontaan mijn pinpas meegeef!”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.