Hulpsint moet nog veel leren: ‘Mijn zoon (5) betrapte me toen ik zijn schoentje vulde’

19.11.2023 13:17
vergeten schoen te zetten Sinterklaas Patricia Beeld: Shutterstock

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Juanita (35) is getrouwd met Simon (45) en moeder van Jeff (5).

Geloof het of niet, Sinterklaas is bij ons al vanaf de zomer onderwerp van gesprek. Jeff beweert sinds augustus dat hij de goedheiligman regelmatig op z’n paard over de daken ziet hobbelen, eet zich misselijk aan pepernoten zodra ze in de schappen liggen en zet Sinterklaasliedjes non-stop op repeat. Kortom: het is een feest waar onze zoon enorm van geniet.

Zaterdag

Het liefst zet Jeff zijn schoen elke dag, maar we hebben ‘m wijsgemaakt dat Sinterklaas en de Pieten alleen in het weekend werken en dus zet hij zijn laarsje enkel op zaterdagavond braaf voor de kachel. Zo hebben Simon en ik mooi de tijd om ’s avonds het schoencadeautje in te pakken en een hap te nemen uit de appel die Jeff voor het paard neerlegt.

Een plan dat vorig jaar als een trein werkte, maar we waren even vergeten dat Jeff sinds dit jaar ineens zó enthousiast is over Sinterklaas, dat hij regelmatig moeilijk in slaap komt. En dus stond hij vorige week, terwijl Simon en ik braaf wat pepernoten om zijn laars drapeerden, plots voor onze neus.

Lees ook: ‘Mama, oma zegt dat Sinterklaas niet bestaat’

‘Mam, mag ik?’

“Wat zijn jullie aan het doen?”, vroeg Jeff met een schorre stem. Ik verstijfde, voelde me betrapt en kon werkelijk niets meer uitbrengen. Gelukkig schoot Simon meteen in zijn hulpsint-rol. “We kregen net een telefoontje van de Pieten”, zei hij terwijl hij aan het cadeautje plukte. “Het regende zó hard dat ze het dak niet op konden – veel te glad. Daarom vroegen ze of wij het cadeau in jouw schoen konden doen. Maar ga maar weer vlug naar bed, want je mag het pas openmaken als het ochtend is.”

“Het regende zó hard dat ze het dak niet op konden – veel te glad”

Jeff keek ons wat bedenkelijk aan, maar slikte het voor zoete koek en maakte rechtsomkeert naar zijn slaapkamer. De volgende ochtend stond hij klokslag 06:00 uur naast ons bed. “Mam? Mag ik dan nu mijn cadeautje openmaken?”

Godzijdank. Hij had niets gemerkt.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.