Dat ging ff mis: ‘Direct na de borstvoeding begon mijn dochter keihard te huilen’

22.10.2021 05:02
dat ging ff mis pepers borstvoeding Beeld: Shutterstock

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Nicolette (37), getrouwd met Bas (40), moeder van dochters Lola-Lily (9) en Kiki-Kate (7).

“Als prille mama van Lola was ik er zeer op gebrand het helemaal goed te doen met mijn baby’tje, dus zou ik de drie R’s opvolgen waar mijn moeder vroeger ook zo van hield: rust, reinheid en regelmaat. Daar zouden kinderen het meest baat bij hebben en het best op slapen. Ik kookte alle flessen en spenen uit en waste – ook toen al meerdere keren per dag – mijn handen met ontsmettingsgel. Ik zorgde ervoor dat het allemaal zo schoon mogelijk voor de baby was.

Gedreven moeder

In de eerste maanden gaf ik bewust borstvoeding. Ook daarin was ik heel gedreven. Zelfs toen het niet lekker liep bleef ik stug doorgaan. Ik zorgde dat ik extra calorieën en voldoende groente, brood, pasta en eiwitten at en overal in huis hingen lijstjes met tips en aanwijzingen. Ik heb zelfs nog iemand van het borstvoedingscentrum laten komen voor hulp. Kortom, ik nam mijn taak als nieuwbakken moeder serieus.

Lees ook – Opvoedbloopers: ‘Zat ik daar, onze zoon te voeden met een slagroomspuit’ >

Pittig

Toch ging het een keer mis. Bas en ik waren een avond uit eten gegaan en ik had bij de pizzeria een heerlijke pizza piccante gegeten met extra veel pikante olie erop. Ik dacht niet dat het veel invloed zou kunnen hebben op de baby. Wel dus. Daar kwam ik al snel achter. Die avond, vlak na de nachtvoeding, begon Lola te huilen. Het werd steeds erger. Ze wilde niet slapen en krijste het uit. Ik bleef rondjes met haar lopen en over haar buikje strelen, terwijl ik haar kuste en knuffelde. Ik voelde me zo slecht als moeder. Gelukkig ging het de volgende ochtend alweer beter en Lola heeft er zelf niets aan overgehouden. Of misschien toch: ze is dól op pittig eten.”

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 12-2021.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maand lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.