Dat ging ff mis: ‘De invaljuf stond op het punt om aangifte te doen van kindermishandeling’

17.01.2022 13:54
Dat ging ff mis mishandeling kind vingerverf bad Beeld: Getty Images

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Miranda (29), woont samen met Peter (31) en is moeder van Mirella (4) en Jeremy (2):

“Op een regenachtige zondag lieten we de kinderen vingerverven in bad. Een lekker veilige plek, daar kon weinig gebeuren. We plakten A3-bladen op de muur en zetten potjes vingerverf op de badrand. De kinderen konden hun artistieke talenten uitleven en Peter kleurde bij Mirella een prachtig ‘jurkje’ aan. Zag er top uit – de foto’s hangen nog op de koelkast.

Met een spons en wat badschuim waren de muur, het bad en de kinderen in no-time weer schoon. Een week later, nog steeds slecht weer, wilden ze het feest herhalen. De verf was op, maar bij Kruidvat kon ik nog een setje scoren.

De kinderen kladderden opnieuw elkaars lichaam vol en waren trots op hun creatieve werkjes. Maar deze keer ging het schoonmaken een stuk minder voorspoedig. Het was wel echt vingerverf, maar van een ander merk. Dat weekend heb ik Jeremy nog wel drie keer in bad gedaan. Hoe ik ook boende met washandjes, je bleef vlekken zien. Geel, maar ook een beetje groenig en op sommige plekken paars.
 

Lees ook
Dat ging ff mis: ‘De juf keek bedenkelijk toen mijn dochter de klas in kwam’ >

 

Kneusplekken

Zelf was ik het alweer vergeten toen ik maandagochtend Mirella naar school en Jeremy naar de peuterspeelzaal bracht. Maar toen ik Jeremy kwam ophalen, bleek er een hele consternatie te zijn geweest. De vaste peuterjuf had een vergadering buitenschools en dus moest de invaljuf het overnemen. Bij het luier verschonen schrok ze zich wild toen ze zag dat Jeremy onder de kneusplekken zat.

Ze stond op het punt de politie te bellen om aangifte te doen van kindermishandeling, maar wilde eerst overleggen met haar collega. Die riep mij direct op het matje toen ik Jeremy kwam halen: hoe kon ik de blauwe plekken verklaren? Even schrok ik ook, maar toen schoot ik in de lach. Gelukkig had ik Mirella bij me die aan de hand van de weggevaagde gekleurde sterren op haar arm kon bevestigen dat het écht verf was geweest en geen pak slaag.”
 

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 16-2021.

 

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maandag lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.