Dat ging ff mis: ‘Ik appte mijn man met de noodkreet: kom nu naar huis!’

14.10.2023 05:12
Dat ging ff mis verjaardagsfeestje Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Nikki (32), moeder van James (11) en Morris (6):

“Morris is jarig op 17 december, midden in de drukste maand van het jaar en vlak voor de kerstvakantie. Dus toen hij vier werd, sprak ik met de juf van zijn nieuwe basisschool af dat hij pas in januari zou beginnen met zijn wendagen. Hij zou toch een halfjaar langer kleuteren, geen haast.

Feestmuts

Morris vond het fantastisch op school, maar na een maand of drie waarin hij al een paar keer was uitgenodigd voor een kinderfeestje, begon hij te miepen. Hij wilde ook een feestmuts, de klassen rond, uitnodigingen ­geven en cadeautjes krijgen. Elke keer als hij er iets over zei, beloofde ik hem een leuke dag, maar vertelde er wel bij dat het nog ‘heel veel nachtjes’ duurde voordat hij jarig was.

Lees ook – ‘Verlanglijstje krijgen voor een kinderverjaardag? Ik krijg er de kriebels van’ >

Spontaan feestje

Daar kon hij blijkbaar niet op wachten. Precies op een ­middag dat er een invaljuf was, had de kleine slimmerd ­gevraagd of zij met hem ‘uitnodigingen’ wilde maken voor zijn partijtje. Samen met deze juf en een ouder vriendje knutselde hij kaartjes voor de hele klas met daarop alleen de aankondiging: woensdag feestje Morris. Juf had de woorden voorgeschreven en dat had hij met zijn vriendje nagemaakt.

Meer stond er niet op de kaartjes. Maar voldoende info blijkbaar, want toen ik die woensdag in mei Morris van school kwam halen, stonden er een stuk of twintig kinderen plus een flink aantal vertwijfelde ouders om hem heen: ­klopte het dat er vandaag een partijtje bij ons was?

“Er stonden een stuk of twintig kinderen plus een flink aantal vertwijfelde ouders te wachten”

Eh nou, ík wist in ieder geval van niks. Maar toen ik meneer zag stralen en al die blije gezichtjes zag, een aantal zelfs met een cadeau in hun hand, kon ik niets anders doen dan ze allemaal meenemen naar ons huis. Ondertussen appte ik mijn man met de noodkreet: ‘Kom nu naar huis!’

Uiteindelijk heb ik het grut weten te vermaken met bellenblaas, water- en balspelletjes en zijn we voor 22 kinderen patat en kroketten gaan halen bij de snackbar. Morris vond het een topdag, maar we hebben hem wel op het hart gedrukt nóóit meer een Project X-feest te organiseren.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.