9x de leukste campingspelletjes

22.07.2020 11:12
leukste campingspelletjes Beeld: Shutterstock

Een beetje knutselen en je kind kan op de camping spijkerpoepen of limo-pongen. Maar als je geen zin hebt om je handen uit de mouwen te steken, dan zijn dít de leukste campingspelletjes die je voor weinig geld aanschaft.

 

Kubb

Een spel dat steeds populairder wordt, waarbij het ene team met stokken de houten blokken van het andere team probeert te verslaan. En daarna nog de koning, in het midden van de twee speelvelden. Wie wordt bekroond tot winnaar?

Je koopt het spel hier.

Knapsack

Een andere variant hierop is ook leuk om uit te proberen. Het heet Knapsack en het doel van het spel is genummerde houten paaltjes om te gooien met een knots van touw. Er wordt gestreden tussen team rood en blauw. Het team dat als eerst op 30 punten staat of alle paaltjes in zijn teamkleur heeft staan, wint.

Je koopt het spel hier.

Reuze Disc

Combineer frisbee en darts en je hebt dit leuke spel dat je ideaal op de camping kunt spelen. Je scoort punten door discs op het doek, met een diameter van wel twee meter, te laten landen. Uiteraard heeft de plek van de bullseye de hoogste score.

Je bestelt het spel hier.

 

Mega bellenblaas

Kost geen drol en je kind is een uur zoet.

Je koopt deze mega bellenblaas hier.

 

Croquet

Weet je nog van vroeger? Dit croquetspel is geschikt voor vier spelers en helemaal van hout, dus het kan heel wat vakanties mee.

Je koopt ‘m hier.

 

Lees ook:
Deze campings in Nederland zijn ideaal met kinderen >

 

Vangbal

Nog zo’n klassieker, die vooral perfect is voor kleine kinderen. Door het klittenband hoeven ze de bal niet zelf te vangen en laten ze ‘m zo op het bord vallen.

Hier te bestellen.

 

Jeu de boules

Acht gekleurde ballen en één klein zwart balletje. Wie wint dit ouderwetse campingspel en wordt bekroond tot de ultieme jeu de boules-koning(in)?

Je koopt de jeu de boules-set hier.

 

Ringspel

Een leuk spel waarbij je kind ook nog eens z’n hand- en oogcoördinatie oefent. Werp de ringen om één van de pinnen heen en probeer de meeste punten te scoren.

Je bestelt het spel hier.

 

Pogo bouncer

Ingewikkeld woord, maar in feite is het gewoon een stick met twee handvaten. Wat je kind er mee kan doen? Rond bouncen op het campingterrein: kan-ie mooi z’n energie kwijt.

Je koopt ‘m hier.

 

Stapeltoren

Liever even rust in de tent of caravan? Zet je kind dan met wat vriendjes bij deze berg houten blokken en laat ze heel geconcentreerd een toren bouwen. Hoor je hopelijk alleen wat gegil als het ding eenmaal omvalt.

Je koopt de blokkentoren hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >