Zóveel vrouwen dragen niet de kleding die ze willen dragen

16.09.2019 11:51
vrouwen-kleding-dragen

Die skinny jeans ligt al maanden ongedragen in je kast en aan dat strakke shirt hangt nog steeds het prijskaartje omdat je bang bent dat mensen het te jong of opvallend vinden. Herkenbaar? Je bent niet de enige, want een meerderheid van de Nederlandse vrouwen (56 procent) trekt bepaalde kleding niet aan vanwege de mening van anderen.

Dit blijkt uit onderzoek van Libelle, Margriet, Fashionchick, Viva, Flair, Ouders van Nu en Kek Mama onder 4.731 respondenten.

 

Uitdaging

Kleding is ontzettend belangrijk voor vrouwen. Bij bijna iedereen (97 procent) draagt kleding bij aan hoe zelfverzekerd ze zich voelen, maar juist daarom kan het uitzoeken van een outfit voor veel vrouwen een uitdaging zijn. Niet gek, als je je bedenkt dat het soms lijkt alsof de hele wereld een mening heeft over wat je draagt: van partner tot manager, van de buurvrouw tot een minister uit de Tweede Kamer. De partner lijkt overigens de grootste invloed te hebben: 50 procent van de vrouwen geeft aan vooral naar hem of haar te luisteren. 

 

Lees ook
Je lacht je rot: moeders over het ‘nut’ van nietsverhullende zwemkleding >

 

Lekker praktisch

Van de vrouwen met kinderen is 24 procent zich anders gaan kleden sinds ze moeder zijn, namelijk: praktischer. Opmerkingen als “Is die wijde trui nog van toen je zwanger was?” en bij een strak shirt: “Ben je zwanger?” hebben hier invloed op. Op het schoolplein voelen moeders zich minder snel bekeken vanwege hun kleding, slechts 20 procent van de respondenten heeft dit gevoel soms.

 

Vrouwen met kledingmaat 42

80 procent van de vrouwen vindt dat leeftijd van invloed is op wat iemand zou kunnen dragen. Ook vindt 67 procent procent dat iemands kledingmaat van invloed is. Opvallend is dat dit voornamelijk geldt voor vrouwen met kledingmaat 42 in de leeftijd 25-35 en 45-65. Vrouwen van 35 tot 45 voelen zich een stuk lekkerder in eigen lijf.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van fijne aanbiedingen!