Zóveel ouders krijgen te maken met vooroordelen op de werkvloer

27.08.2019 11:50
ouders-vooroordelen-werkvloer

Mensen met kinderen nemen vaker vrij, hebben minder tijd om (over) te werken en hebben andere prioriteiten: ouders komen op de werkvloer regelmatig in aanraking met soortgelijke stereotypen over het ouderschap.

Dat blijkt uit onderzoek van Indeed.

 

Sneller afgeleid

18 procent van de ondervraagde ouders krijgt het verwijt dat ze vaak vrij nemen, weinig overwerken en andere prioriteiten hebben. 13 procent hoort van collega’s dat ze voorrang krijgen bij verlofaanvragen en van 7 procent wordt verwacht dat ze sneller afgeleid zijn.

 

Lees ook
Zo ziet een dag van een kolvende, werkende moeder eruit >

 

‘Vooroordelen blijven hardnekkig’

“Ondanks dat het combineren van ouderschap met werk al decennia normaal is in Nederland, blijven vooroordelen hardnekkig. In de praktijk blijkt echter dat medewerkers met kinderen juist heel efficiënt zijn en creatief zijn in het vinden van oplossingen als hun ouderschap en werk met elkaar in conflict dreigen te komen”, zegt Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux. “Daarbij kan de werkgever ondersteuning bieden om werk en privé goed met elkaar te kunnen combineren.”

 

 

Beter functioneren

Als het om het functioneren gaat van medewerkers met kinderen, zijn de respondenten wat positiever. Ruim 60 procent geeft aan dat het functioneren niet is veranderd nadat hij of zij een kind heeft gekregen. Bijna een kwart zegt zelfs beter te zijn gaan presteren. Dat scheelt weer.

Bron: Indeed

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen.