In samenwerking met Kek Mama

Zó kun je veel bewegen en fit worden zonder het huis uit te moeten

22.02.2021 15:44

Is jouw sportschool ook gesloten of wil je sowieso wat fitter worden? Grijp dan de Nintendo Switch, want met  de Ring Fit Adventure sport je thuis heel makkelijk voor de tv. Op een leuke manier al je spiergroepen trainen: Kek Mama’s Maartje (43) testte het. 

Maartje (43) is moeder van (Lente 14) en woont samen met Allard (45):

 


In beweging komen

“Nu de sportschool dicht is, vind ik het best lastig om fit te blijven. Met een warm kleedje languit op de bank na een drukke dag, vind ik al gauw aantrekkelijker dan een rondje rennen in de kou. Zelf ben ik geen gamer, maar mijn man en dochter wel. Maar nu is dat anders en mag ik Ring Fit Adventure testen op de Nintendo Switch. Best ambitieus, elke dag een half uurtje. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: voor wie thuis  actief aan de slag wil, vind ik dit computerspel van Nintendo Switch écht een aanrader. Ik ben eindelijk weer eens in beweging en voel me fitter worden. 

 

Personal trainer

Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een Nintendo Switch en de game Ring Fit Adventure. Die bestaat uit een Ring-Con en een band die je om je bovenbeen doet. Met de Ring-Con in je handen, gebruik je je hele lichaam om de game te besturen. De ring inknijpen, optillen, zijwaarts bewegen, het komt allemaal voorbij in de verschillende fitnessoefeningen die ik in het spel doe. Kortom: ik sport terwijl ik speel, thuis voor de tv. Personal trainer ‘Treen' laat me de oefeningen duidelijk zien en ik word gecorrigeerd als ik het verkeerd doe. Ideaal!

 

Mijn eigen fitnessprogramma thuis

In deze game ga ik al joggend (letterlijk) door een avontuur waar ik allerlei fitnessoefeningen moet doen om verder te komen. Of ik kies voor minigames, een persoonlijk fitnessprogramma of losse oefeningen per spiergroep. De ‘minigames' zijn perfect als je even snel wat kracht- of yoga-oefeningen wilt doen. Ik vind het superfijn dat ik met een half uur per dag al echt véél kan trainen, de tijd lekker snel voorbij gaat door het avontuur, ik helemaal bezweet ben én zelfs spierpijn krijg. Dit is precies waar ik naar op zoek ben. Ik merk ook dat ik er na een paar dagen steeds beter in word. Ook dat motiveert enorm om door te gaan. 

 

Family time

Je kunt de Ring-Con en beenband instellen op elk niveau en aanpassen op kracht, waardoor mijn man en dochter zelfs om de beurt mee kunnen doen. Zo kunnen we lekker fanatiek elkaars highscores proberen te verbeteren. Samen spelen én lekker bewegen om fit te worden: ik vind het twee vliegen in één klap. Ik denk trouwens niet dat zij de Nintendo Switch ooit nog alleen voor zichzelf hebben. Ik ben om.”

 

Ook thuis fit worden?

Kijk op Nintendo.nl