wijn-gezond-kaaseters-feitjes-blij

Het is Blue Monday, al je goede voornemens heb je alweer verschoven naar 2018 en het is ijs- en ijskoud buiten. Ach, wat boeit het: kijk naar deze fijne feitjes en je dag kan niet meer stuk.

1. Chocola als ontbijt is goed voor je

Smeer extra veel chocoladepasta of strooi nog eens wat hagelslag op je brood. Of trakteer jezelf en de kinderen op een stuk chocoladetaart in de morgen. Want, echt waar: ontbijten met chocolade is goed voor je. Althans, dat zeggen onderzoekers van de Syracause University. Vooral pure chocolade schijnt goed te zijn voor je cognitieve vermogen: je geheugen, focus en het abstract redeneren. En van dat effect heb je het meeste plezier wanneer je chocolade 's morgens nuttigt, want dan heeft ons metabolisme nog genoeg tijd om de chocolade te verbranden. Uiteraard geldt hier wel: teveel is nóóit goed. Dat snap je.
 

2. Elke dag een glas wijn is goed voor de lijn

Twee glazen wijn per avond? Niets mis mee, als we de Amerikaan Tim Ferriss mogen geloven. Volgens Tim heeft het zo z'n voordelen. Rode wijn heeft een positief effect op allerlei vlakken: het verkleint de kans op suikerziekte, voorkomt dat je 's nachts gaat snoepen en je krijgt ook nog eens meer zin in seks. Overigens staat Tim niet alleen in zijn opvatting: uit een 13 jaar lopende studie van Harvard University onder 20.000 vrouwen, blijkt dat vrouwen die dagelijks wijn drinken 70% minder kans hebben op obesitas dan niet-drinkers. 
 

3. Kaaseters leven langer

Zin in een tosti dit weekend? Of lekker een dikke plak brie op toast bij de wijn? Kan gewoon. Volgens onderzoekers leven kaaseters langer. Het onderzoek van Nature Medicine wijst uit dat het stofje spermidine een langer leven bezorgt. Deze stof komt veel voor in kaas. Eerst dienden de onderzoekers de stof toe aan een groep muizen en ratten waardoor hun levensduur vergroot werd. Daarna hielden de onderzoekers een enquête onder 800 Italianen, want als er één volk veel kaas eet zijn zij het wel. De Italianen die veel sperdimine binnenkregen profiteerden daarvan: deze deelnemers hadden een lagere bloeddruk en minder kans op hart- en vaatziekten.
 

4. Herhaaldelijk afvallen is geen goed idee

Je brein begrijpt er niets van als je steeds weer fanatiek aan het afvallen slaat. Je moedigt je lijf juist aan om reserves aan te leggen. Tot die conclusie komen onderzoekers van de universiteit van Bristol. Het onderzoek kan verklaren waarom mensen die c aloriearme diëten volgen vaak veel te veel eten wanneer ze niet diëten en er daardoor niet in slagen om de kilo’s definitief kwijt te raken. Dus jezelf uithongeren? Helpt niet. Zorg gewoon voor een gezonder eetpatroon.
 

5. Samendrinkers blijven langer bevriend


Nog een reden om die fles wijn te ontkurken: vriendinnen die samen drinken, blijven langer bevriend. En dat verzinnen we niet zelf. De Public Assistance Hospitals of Paris deed onderzoek naar het effect van alcohol op gezondheid en het geluk van de mens. Ze verzamelden gegevens van 150.000 Franse mannen en vrouwen die op basis van de hoeveelheid alcohol die ze dronken, werden onderverdeeld in vijf groepen. Wat bleek: vrienden die regelmatig samen drinken, onderhouden langere vriendschappen. 
 

6. Diepvriesgroenten zijn niet ongezond


Diepvriesgroenten bevatten over het algemeen net zoveel of soms nog iets meer vitamines dan verse groenten. Dit komt omdat de groenten kort na het oogsten ingevroren worden. Als verse groente wat langer ligt, neemt de hoeveelheid vitamines iets af. Groenten in pot of blik bevatten iets minder vitamines dan verse, maar zijn evengoed gezond. Dus heb je in alle drukte geen tijd voor een verse hap? Geen paniek.

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >