Vader legt uit waarom hij z’n kinderen niet elke dag wast

13.06.2017 10:14
vader-kinderen-elke-dag-wast

Je kinderen iedere dag in bad doen? Serge Bielanko, vader van drie, moet er niet aan denken. Hij heeft wel wat beters te doen en op Babble legt hij uit waarom.

‘Takjes, bladeren, gras, zand, modder en Cheetos: het hoort gewoon bij kinderen’, schrijft hij.

 

Moe

Hij vindt het dan ook onzin dat je je kind iedere dag in bad moet stoppen: ‘Ik zou er gek van worden om iedere avond drie kinderen te moeten wassen’, geeft Serge toe. ‘Ik ben al moe na het schoonmaken van de borden na het avondeten. Het ouderschap is al zwaar, waarom maken we het nog moeilijker door steeds maar bezig te zijn met een ‘schoon’ kind?’ Die vieze mond of modder achter de oren zouden ouders volgens hem vaker voor lief moeten nemen. 

Lees ook
‘Ouders voelen zich schuldig als ze hun kind niet elke dag wassen’ >

 

‘Het hoort erbij’

Niet dat je je kind nooit moet wassen, maar de vader vindt wel dat we er minder panisch mee om moeten gaan. ‘Het is zomer, de dagen worden langer en kinderen spelen vaker in de tuin of speeltuin. So be it.’ Dus vies of schoon, het maakt voor Serge niets meer uit. ‘Vroeger schrobde ik de vieze mondjes van mijn kinderen meteen, maar dat doe ik niet meer. Ik laat het soms gewoon lekker zitten, want het hoort nu eenmaal bij kind zijn.’