Uit onderzoek blijkt dat moeders vaak ’te moe’ zijn voor sex

27.09.2017 13:37
moeders-te-moe-sex

Uit recent Engels onderzoek blijkt dat vrouwen minder vaak zin hebben in sex dan mannen, vooral nadat ze kinderen hebben gekregen. Nogal wiedes, vindt blogger en moeder Julie Scagell.

‘Dit is het meest voor de hand liggende onderzoek ooit’, schrijft ze op Babble.

 

Hormonen

‘Er komt zo veel kijken bij het moederschap: het omgaan met hormonen, het geven van borstvoeding en de veranderingen van je lichaam’, gaat Julie verder. ‘En na het maken van lunchpakketjes, doktersbezoeken, het achtervolgen van peuters, huiswerkhulp en koken (tussen miljoenen andere taken door) is het echt geen verrassing dat mama aan het eind van de dag geen zin heeft in sex.’

 

Lees ook
Moeder blogt hilarisch over gebrek aan sex >

 

Open deur

Het onderzoek (waar bijna 5000 mannen en 7000 vrouwen aan hebben meegewerkt) laat verder zien dat geen zin hebben in sex vaak het gevolg is van vermoeidheid. Vrouwen zouden meer dan mannen stress ervaren door de opvoeding en dus ook vaker moe zijn. Weer zo’n open deur, vindt Julie. ‘Dit betekent niet dat vaders zich niet inzetten voor de kinderen, maar wij vrouwen maken ons nou eenmaal eerder zorgen. Verder speelt de tijd van de maand ook een rol. Oh, en of je partner de vaatwasser na honderd keer vragen al heeft uitgeruimd.’ Tja, na het krijgen van kinderen wordt je libido nu eenmaal beïnvloed. Om dat in te zien heb je echt niet zo’n wetenschappelijk onderzoek nodig, vindt ze.