Rampvakanties: ‘Mijn vriend bleek elke dag een massage met happy ending te nemen’

27.12.2023 09:00
Rampvakanties: 'Mijn vriend bleek elke dag een massage met happy ending te nemen'

Ga je heerlijk op vakantie, moet je hele dagen militaire marsen lopen, wil je het vriendinnetje van je dochter wurgen, slaat je schoonzus op tilt. Grrrr. Déze moeders wilden het liefst met gierende banden weer naar huis.

Happy ending

Bianca (39), moeder van Dex (9).

“Met mijn vriend Onno en mijn zoon uit een eerdere relatie reisde ik door Thailand. Ergens in Chiang Mai zei Onno dat hij weleens een massage wilde proberen. We stonden voor zo’n louche salon. De prijslijst hing voor het raam. ‘Including happy ending’, las ik. Ik zei: ‘Getver, hier?’ Mijn vriend trok zijn schouders op en zei: ‘Laat ook maar.’

In ons volgende hotel ging hij echter elke dag naar de massagesalon. Daar zocht ik weinig achter, want vijfsterren en zo, tot ik op een dag de ‘menukaart’ bestudeerde die in onze kamer lag. Jawel hoor, er werden happy endings aanboden. Toen ik Onno vroeg of hij daar gebruik van maakte, zei hij doodleuk: ‘Tuurlijk.’ Zo van: wat is je probleem? We kregen enorme ruzie, de rest van de vakantie negeerden we elkaar en op Schiphol heb ik hem een lang en ongelukkig leven toegewenst.”

Non-stop regen

Lina (34), moeder van Kees (8), Rosie (6) en Borre (5).

“We gingen naar een Duitse camping waar het volgens de internetrecensies geweldig leuk zou zijn voor de kinderen. Veel vriendjes, lekker gemoedelijk, blablabla. We huurden een stacaravan, want in een tent wil ik niet dood gevonden worden. De caravan was op zich oké. Geen tv maar ach, we hadden onze iPads.

Goddank, want het regende non-stop. We verveelden ons dood. Borre plaste in bed en zie maar eens lakens droog te krijgen in de regen. Mijn man was stikchagrijnig, de kinderen sloegen elkaar de hersens in, ik verlangde intens naar mijn eigen huis met vaatwasser, droger, tv en een eigen kamer voor de kinderen. Ik wilde net de hele flikkerse bende in de auto gooien om naar huis te gaan, toen er een waterig zonnetje verscheen. We besloten nog een paar dagen te blijven.

De laatste dag poetste ik de caravan tot-ie blonk, maar bij de slagboom werden we teruggeroepen. Er bleek nog wat kaarsvet op de tafel te liggen en dat moest er eerst afgekrabd worden. Toen dat was gebeurd, gaf mijn man gas en reed in één ruk naar huis.”

Krent

Elleke (40), moeder van Flora (10).

“Mijn schoonzus is lomp, tactloos en lui, maar onze dochters kunnen goed met elkaar opschieten en dat is ook wat waard. Dus toen schoonzus voorstelde in de zomervakantie met z’n allen een huisje te huren aan het Gardameer, besloot ik het een kans te geven. Fout. Naast lomp, tactloos en lui, bleek ze ook nog eens een ongelooflijke krent. Op alles wilde ze besparen.

Ze stond erop elke avond een smakeloze, kartonnen pasta in elkaar te draaien. Ze keek misprijzend als ik voor Flora een ijsje kocht, want dan moest zij er ook eentje kopen voor haar dochters. Toen bleek ze ook nog eens geen eindschoonmaak geboekt te hebben om een paar tientjes uit te sparen, wat inhield dat ík op mijn laatste vakantiedag met het zweet op het voorhoofd die hele hut moest poetsen en dweilen – had ik al gezegd dat ze lui is? Door die vakantie ben ik definitief op haar afgeknapt.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief