Prachtige IVF-foto gaat viral op internet

10.09.2018 12:47
IVF-foto viraal Beeld: Pixabay

Meer dan zestienhonderd injectienaalden kostte het, om baby London van de Amerikaanse Patricia en Kimberly O’Neill te verwekken. De foto waarmee ze dat op bijzondere wijze vastlegden, is een hit op internet.

De vrouwen ontmoetten elkaar zes jaar geleden, en probeerden sinds februari 2014 in verwachting te raken, met behulp van IVF. Beiden hadden al kinderen uit eerdere relaties; Patricia een dochter van nu zeven, Kimberly een zoon van veertien. Omdat Patricia zelf nog niet zwanger was geweest, besloot het stel dat zij het kind zou dragen.

“We dachten dat het gewoon een kwestie was van ‘even’ naar de fertiliteitskliniek gaan, en dan negen maanden later een kind krijgen”, vertelde Patricia tegen CNN. Maar dat liep anders.

 

Bloedstollingsziekte

Na twee miskramen, bleek Patricia te lijden aan een bloedstollingsziekte, die tot ernstige complicaties kan leiden tijdens de zwangerschap. Na de vierde miskraam kon Patricia het niet meer aan. “Maar mijn vrouw en ik waren deze reis nu eenmaal samen begonnen, en zíj was er nog niet klaar mee”, vervolgde Patricia tegen CNN. Met behulp van een endocrinoloog en een gynaecoloog, besloot Patricia zich náást de hormooninjecties, twee keer per dag te injecteren met bloedverdunners. Vierenhalf jaar en veertigduizend dollar later, werd op 3 augustus London O’Neill geboren.

 

Licht aan de horizon

De moeders hadden al snel het plan hun dochter op een bijzondere manier te fotograferen, samen met alle spuiten die nodig waren om haar te krijgen – en die Kimberly al die tijd zorgvuldig en met beschermdop had bewaard. Fotograaf Samantha Packer hielp hen die droom te realiseren, met dit resultaat:

De foto, die de moeizame reis naar het moederschap krachtig weergeeft, is inmiddels al meer dan 63 duizend keer gedeeld op Facebook. “Ik hoop dat er een stel is dat door hetzelfde proces heen gaat, zich door deze foto realiseert dat er een lichtpunt aan de horizon is”, aldus Patricia.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >