In samenwerking met Kek Mama

Poll: word jij moe van vergelijken?

19.01.2017 08:02
Beeld: Getty Beeld: Getty

Je hoeft maar te zeggen dat je kind kan lopen/doorslapen/fietsen of er is wel een moeder die zegt dat háár kind beter/sneller/eerder was. Het lijkt of we tegenwoordig alleen nog maar met elkaar aan het vergelijken zijn. Om knettergek van te worden.

Ook Kek Mama’s Mariëtte weet er alles van, want in deze column schreef ze over het gevoel dat ze – in vergelijking met andere moeders en hun perfecte baby’s – faalt, altijd blijft. Zélfs nu ze twee kinderen in leven heeft weten te houden.

 

Voor wie doe jij het eigenlijk?

Een gevoel dat nogal herkenbaar is, want toen we schreven over de campagne ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’ van SIRE reageerden onze lezeressen massaal. De oplossing is volgens SIRE trouwens doodeenvoudig: sta eens wat vaker stil bij de vraag voor wie jij dingen doet. Geef jij je kind al fietsles op z’n tweede omdat hij daar zoveel plezier aan beleeft, of omdat je dan kunt zeggen dat jouw kind er óók snel bij was? Het is natuurlijk prima om het beste uit je kind te willen halen, maar soms is het goed even stil te staan bij de vraag voor wie je het precies doet. En dat is precies waarvoor SIRE met deze campagne bewustwording wil creëren.

 

Poll

Kek Mama en SIRE zijn benieuwd naar jouw ervaring. Word jij ook moe van dat eeuwige vergelijken? Vul onderstaande poll in!

Meer weten? Kijk op voorwie.nl of praat mee via #voorwie.