Politieagente schrijft hartverscheurende blog na vondst overleden baby

29.08.2016 09:26
Beeld: Getty Beeld: Getty

Verschrikkelijk: een paar maanden geleden werd een overleden baby gevonden bij de Amsterdamse Sloterplas. Rechercheur Judith was één van de politiemensen die onderzoek deed naar de zaak. Het raakte haar enorm en afgelopen weekend schreef ze er een hartverscheurende blog over op Facebook. Het babyjongetje wordt vandaag begraven.

Judith schrijft over de melding die haar altijd zal bijblijven. “Er zou mogelijk een levenloze baby zijn aangetroffen aan de oever van de Sloterplas. Bij aankomst stonden al vele collega’s op ons te wachten. Op de plaats delict was een bijzondere, intense emotie voelbaar.”

‘Bijzonder onderzoek’

De hele zaak raakt de politieagente enorm. “Met woorden is niet te beschrijven wat het met mij deed. Zoals men mag verwachten werd er zorgvuldig onderzoek gedaan. Een onderzoek dat werd overschaduwd door emotie. De tranen rolden soms over mijn wangen. Ik liet ze gaan. Het was een bijzonder onderzoek.”

‘Gedaan wat ik kon’

Judith schrijft in haar blog ook een kort gedichtje, gericht aan het overleden jongetje.

Ik heb je gekleed
Ik heb je gewiegd
Ik heb voor je gezongen
Ik heb je in je kistje neergelegd
Ik heb gedaan wat ik kon

Stille hoop

Vandaag wordt de baby begraven, maar het is nog steeds niet duidelijk wie de ouders van het jongetje zijn. Judith richt zich dan ook tot de moeder in het laatste deel van haar blog. “Tot op de dag van vandaag heb ik de stille hoop dat jouw moeder zich zal melden. Want al draag ik je mee in mijn hart, jouw moeder heeft jou ónder haar hart gedragen. Zij zou degene moeten zijn die jou voor de laatste keer in haar armen naar je rustplaats brengt.”

Lees het hele blog hieronder: