‘Mijn vriend wil geen seks als mijn kinderen thuis zijn, wat nu?’

26.04.2022 06:28
Dilemma vriend wil geen seks als kinderen thuis zijn Beeld: Getty Images

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Tanja (36) is gescheiden en moeder van Kyra (8) en Thomas (5). Sinds een jaar heeft ze een vriend: Barend.

“Dolgelukkig was Barend toen we matchten op Tinder en ik hem vertelde dat ik kinderen had. Bij hem was het er niet van gekomen, en hoewel dat van hem zo mocht blijven, vond hij de aanwezigheid van mijn kinderen in zijn leven een verrijking. Hij maakt het waar; Barend is een droomstiefvader. Hij houdt van ze alsof ze de zijne zijn, is betrokken en zorgzaam. Er is alleen één puntje: hij wil alleen seks met mij wanneer Kyra en Thomas bij hun vader zijn.

Om de week

Mijn ex en ik hebben co-ouderschap, allebei hebben we de kinderen om de week. Een luxe, met een nieuwe relatie, want dat betekent dat Barend en ik de andere week kinderloos zijn en alles kunnen doen en laten wat we willen. Daar is seks een belangrijk onderdeel van. Hoewel we niet officieel samenwonen, is hij het grootste deel van de week bij mij, of ik in mijn kinderloze weken bij hem. Gelegenheid genoeg om eens goed van bil te gaan, zou je zeggen. Maar als er de geringste kans bestaat dat er een kind zou kunnen binnenlopen, of Kyra en Thomas ons zouden kunnen horen, wil hij het niet.

 

Lees ook – Jennifer (37) en haar man vrijen dagelijks: ‘We hebben bijna nooit meer ruzie’ >

 

Spontaan

Ik heb natuurlijk niets te klagen. Zoveel stellen doen het met regelmaat hele weken niet. Maar die weken met de kinderen staan in zo’n schril contrast met onze vrije tijd samen, dat de seks voor mij steeds meer gaat voelen als een moetje. Wanneer we samen zijn, móét het spannend en spetterend zijn, want daarna komt het er weer een week niet van. En dan mág het weer niet, ook al hebben we zin. De spontaniteit gaat er zo behoorlijk vanaf.

Misschien draait hij bij als we gaan samenwonen en het gezinsleven voor hem nóg meer als het zijne voelt. En wellicht heeft hij gewoon tijd nodig. Moet ik me er maar gewoon bij neerleggen dat hij niet wil vrijen als de kinderen er zijn, of kan ik hem op de een of andere manier toch overhalen?”

 

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.