‘Mijn partner en ik geven elkaar drie uur per week me-time’

22.02.2022 14:47
deze moeders komen hysterische dag door met wijn

Clint Edwards en zijn vrouw hebben één belangrijke regel: ze zijn los van elkaar elke week drie uur ‘kindvrij’. En dat zou hij iedere ouder aanraden.

‘Deze afspraak heeft ons huwelijk gered’, schrijft Clint in zijn blog. 

 

‘Vermoeiend’

We realiseren ons lang niet allemaal dat me-time een van de belangrijkste pijlers in het ouderschap is, merkt de vader. ‘Kinderen zijn geweldig. Ze zijn lief en grappig en we houden van ze, maar ze kunnen ook vermoeiend zijn. En mensen hebben tijd nodig om zich op te laden.’ Daarom geeft Clint zijn vrouw Mel op donderdag na etenstijd ‘vrij’. Hij ruimt op, doet alle klusjes in huis en brengt de kinderen naar bed. Mel neemt op haar beurt de zondagmiddag voor haar rekening: tussen 13:00 uur en 16:00 uur sluit Clint zich letterlijk op in de slaapkamer. 

 

Lees ook
‘Vaders krijgen hechtingsachterstand met kind als wordt verwacht dat zíj voor inkomen zorgen’ >

 

 

‘Het beste cadeau’

‘We doen dit al jaren’, geeft Clint toe. ‘Soms verplaatsen we de vrije uurtjes omdat het écht niet anders kan, maar als ik iets heb geleerd, is het dat je je eraan moet houden. Geef je eigen tijd niet op. Wees er territoriaal over en neem het ervan, want je verdient het. En merk je dat je partner die vrije tijd moeilijk aan kan nemen? Dwing hem of haar dan, want tijd voor jezelf is het beste cadeau dat je iemand kan geven.’

Bron: Scary Mommy

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >