Maxine Rouwendal: ‘Onze kinderen zijn drie producten van ons, maar compleet verschillende wezens’

12.07.2022 14:04
Maxine Rouwendal Beeld: Maxine Rouwendal

In Op het podium laten we om de week een influencer aan het woord over het moederschap. Dit keer spreken we Maxine Rouwendal, moeder van Julius, Victor en Olivier én bezig met een carrièreswitch.

Even voorstellen

  • Maxine Rouwendal (35)
  • Relatie met Mark
  • Kinderen: Julius (9), Victor (5) en Olivier (1)
  • Instagram: @Maxinerouwendal
  • Aantal volgers: 8.200

Je bent een ‘momfluencer’, hoe is dat zo gekomen?

“Ik was wel actief op Instagram, maar sinds mijn zwangerschap van Olivier gaf ik steeds meer updates over de zwangerschap. In het kader van gedeelde smart is halve smart probeerde ik mijn verhalen zo eerlijk mogelijk te delen. Ik vond het heel leuk om contact te leggen met ‘lotgenoten’ en er kwam veel interactie op.”

 

Wat vind je het leukst om te delen met je volgers?

“De alledaagse dingen. Je ziet vaak perfecte feeds voorbijkomen van moeders, met alle kleding afgestemd en alles netjes. Ik vind herkenbaarheid juist het leukst, een kind dat de slappe lach heeft bijvoorbeeld. Natuurlijk deel ik ook graag mooie plaatjes, maar zo is het nou eenmaal niet altijd. Ik probeer zo echt mogelijk te zijn online. En ik zie mijn Instagram ook als een soort fotoboek. Het is een overzicht van alle gebeurtenissen in ons leven.”

 

Is er iets dat je wil bereiken met jouw posts?

“In de eerste plaats doe ik het echt omdat ik het zelf leuk vind, maar ik vind het ook leuk om andere moeders en vaders een hart onder de riem te steken. Dat je kunt zien dat het eigenlijk overal hetzelfde gaat: bij mij gaat het ook niet vlekkeloos en hebben de kinderen ook driftbuien. Ik wil een tegengeluid bieden tegen de moedermaffia, laten we niet vol afgunst naar elkaar kijken.”

Lees ook: Graziëlla ten Veen heeft een drieling: ‘Het is altijd hup, hup, hup, even opschieten’

Wat vind je het leukst aan het moederschap?

“Jeetje, dat is moeilijk. Ik denk dat je iets van ons allebei terugziet in een nieuw mens. Onze kinderen zijn dus gewoon drie producten van ons, maar compleet verschillende wezens. Het is te gek om ze te zien ontwikkelen en dingen van onszelf in hen te herkennen. Ook heb ik geleerd de kleine dingen meer te waarderen en ben ik rustiger en geduldiger geworden.”

 

Zijn er dingen die je minder leuk vindt?

“Ja natuurlijk! Ik vind het moeilijk als mijn doel geblokkeerd wordt, bijvoorbeeld als ik aan iets nieuws wil beginnen en er hangt een kind aan mijn been. Het blijft een dingetje om tijd voor mezelf in te plannen tussen alle drukte. Gaan werken als stewardess is wel een goed trucje: ik ga weg en ze kunnen me niet eens bellen, haha!”

Hoe zorg je dat je wel ook goed voor jezelf zorgt?

“Ik weet dat ik een leukere moeder wordt als ik goed voor mezelf zorg. Ik kan me best snel wegcijferen en in dienst stellen van anderen, maar het is nu weer tijd voor mijzelf. Dat lukt steeds beter. Met hardlopen kan ik echt mijn hoofd leegmaken. Ik besef dan ook dat ik heus wel even weg kan, dat ze het wel zonder me redden. Eerst zat in mijn hoofd dat ze op me zaten te wachten als ik wegging, dat is natuurlijk niet zo. En ik zeg vaker tegen leuke dingen die ingewikkeld lijken, ook als het makkelijker is om nee te zeggen. Het resultaat is vaak de moeite waard!”

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.