Mama Horoscoop: Schorpioen

22.10.2015 13:14

23 OKTOBER – 21 NOVEMBER

PASPOORT Achter die stoere, koppige, tikje gereserveerde houding schuilt een van de gevoeligste kinderen. Schorpioenen zijn intuïtief, onderzoekend en hebben haarfijn in de gaten wat er in hun omgeving speelt.

Bij een Schorpioen zijn alle gevoelens intens: hun vreugde, verdriet, blijdschap, vermoeidheid enzovoorts, maar omdat ze vaak introvert zijn, liggen deze gevoelens niet aan de oppervlakte. Ze hebben een sterk karakter en sluiten geen compromissen. Ze zijn loyaal, vriendelijk en trouw, maar ze kunnen soms geplaagd worden door jaloezie en onzekerheid, waardoor ze weleens bazig kunnen overkomen.

SOS BIJ STRESS Een Schorpioen kan niet genoeg bevestiging, liefde, kusjes, beschermende armen en veilige schoten krijgen. Je kind kan met diepe en vroegwijze vragen komen. Slecht humeur? Geef het de tijd en ruimte even lekker te mokken en te sudderen. Tip: laat je kind lekker ontspannen in bad. Water spoelt alle ervaringen van de dag razendsnel van hen af.

DEZE MAAND Het lijkt of je kind in de puberteit is beland: snel wisselende stemmingen en vaak een onverwachte uitval naar jou. Van voorbijgaande aard, maar dit is zo’n periode waarin je Schorpioen vooral zichzelf in de weg zit. Geduld komt nu beslist van pas, maar jij bepaalt de grenzen.

Tekst Nicole Boshouwers | Illustratie Lobke van Aar