Horoscoop Boogschutter

22 NOVEMBER - 21 DECEMBER

PASPOORT Je vrolijke, leergierige avonturier is een vrije geest met een ruim hart en een wijde blik. Dit enthousiaste kind wil de wereld bestormen, is nieuwsgierig en wijs, maar ook een tikje onhandig, druk en eigenwijs.

Boogschutters zijn inderdaad onafhankelijk, maar zullen zich graag aanpassen zolang ze zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Voorwaarde voor een gezellig kind is dat de grenzen soepel en de regels bespreekbaar zijn. Zodra hij gaat praten, komt zijn gevoel voor humor naar boven en wordt duidelijk dat je  kind bijzonder recht voor z’n raap is. (Een dikke huid komt dan ook goed van pas, ouders.) Ook kleine Boogschutters hebben een eigen smaak en een duidelijke mening. En die steken ze niet onder stoelen of banken.

SOS BIJ STRESS Bespreek van tevoren de regels en leg helder uit waarom iets moet/niet mag. Omdat-ik-het-wil werkt bij Boogschutters averechts. Belangrijk: wees altijd eerlijk tegen je Boogschutter en verlies zijn respect niet door toedoen van leugentjes om bestwil. Boos, dwars of verdrietig: laat je kind actief meedenken over een oplossing. Boogschutters moeten veel bewegen en ravotten. Graag met andere kinderen en het liefst in de buitenlucht, waar ze lekker vies mogen worden terwijl ze hun fantasie uitleven.

DEZE MAAND De eerste weken van november lijkt je kind bijna leuk tegendraads te reageren en vooral níet te doen wat anderen willen. Van te veel binnen zitten en te weinig uitdagingen wordt je kind jengelig of tegendraads. Zorg dat je Boogschutter z’n energie kwijt kan. Dan heb je binnen een mum van tijd weer een stralend kind.

Tekst Nicole Boshouwers | Illustratie Lobke van Aar

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >