Mama Horoscoop: Boogschutter

04.11.2015 14:08
Horoscoop Boogschutter

22 NOVEMBER – 21 DECEMBER

PASPOORT Je vrolijke, leergierige avonturier is een vrije geest met een ruim hart en een wijde blik. Dit enthousiaste kind wil de wereld bestormen, is nieuwsgierig en wijs, maar ook een tikje onhandig, druk en eigenwijs.

Boogschutters zijn inderdaad onafhankelijk, maar zullen zich graag aanpassen zolang ze zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. Voorwaarde voor een gezellig kind is dat de grenzen soepel en de regels bespreekbaar zijn. Zodra hij gaat praten, komt zijn gevoel voor humor naar boven en wordt duidelijk dat je  kind bijzonder recht voor z’n raap is. (Een dikke huid komt dan ook goed van pas, ouders.) Ook kleine Boogschutters hebben een eigen smaak en een duidelijke mening. En die steken ze niet onder stoelen of banken.

SOS BIJ STRESS Bespreek van tevoren de regels en leg helder uit waarom iets moet/niet mag. Omdat-ik-het-wil werkt bij Boogschutters averechts. Belangrijk: wees altijd eerlijk tegen je Boogschutter en verlies zijn respect niet door toedoen van leugentjes om bestwil. Boos, dwars of verdrietig: laat je kind actief meedenken over een oplossing. Boogschutters moeten veel bewegen en ravotten. Graag met andere kinderen en het liefst in de buitenlucht, waar ze lekker vies mogen worden terwijl ze hun fantasie uitleven.

DEZE MAAND De eerste weken van november lijkt je kind bijna leuk tegendraads te reageren en vooral níet te doen wat anderen willen. Van te veel binnen zitten en te weinig uitdagingen wordt je kind jengelig of tegendraads. Zorg dat je Boogschutter z’n energie kwijt kan. Dan heb je binnen een mum van tijd weer een stralend kind.

Tekst Nicole Boshouwers | Illustratie Lobke van Aar