Kate uit Workin’ Moms doet boekje open over modern ouderschap en relaties

12.05.2023 12:24
Getty Images

Workin’ Moms is al jaren een hit op Netflix. In deze serie ervaren vier vriendinnen hoe hun leven verandert nadat ze een kind hebben gekregen. Catherine Reitman – die de rol van Kate speelt – doet een boekje open en vertelt hoe ze de ups en downs viert van modern ouderschap en relaties.

De acteur, schrijver en producer achter Workin’ Moms heeft de leiding over het onderhoud van het basketbalteam van haar zoon. Een ding wordt haar duidelijk in het huidige tijdperk van georganiseerde sport: simpele stukjes sinaasappel zijn niet voldoende. “Ik moest iets met eiwitten en groente kopen en ze in afzonderlijke zakken doen”, zegt ze. “Ik heb ook Gatorade, maar nu ben ik bang dat ze allemaal gaan denken dat het een suikerhoudende drank is. Denk je dat ik het verpest heb? Hoe moet ik nou weten hoe het allemaal moet. Ik ben opgegroeid met Oreos en Doritos!”

Het is een moment uit het echte leven van Catherine, maar het zou zo maar een verhaallijn kunnen zijn uit Workin ‘Moms. Catherine vond het moederschap isolerend. Over de geboorte van Jackson in 2013 zegt ze: “Ik had eigenlijk een hele zware postpartumdepressie. Er was gewoon geen directe band met hem. Ik weet dat je dat onmiddellijke mama-beer-instinct zou moeten hebben waardoor je ze niet in het bos wilt achterlaten, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan voelde ik verantwoordelijkheid, angst en ontoereikendheid.”

Bekentenis

Toen ze probeerde om zich open te stellen naar andere moeders over wat ze doormaakte, voelde ze zich nog slechter. Over een ontmoeting met een groep moeders zegt ze: “Ik vertelde dat ik tijdens het rijden soms fantaseerde dat een auto me zou raken – niet om me te doden, maar gewoon om me 10 dagen in het ziekenhuis te houden, zodat ik me geen zorgen meer kon maken. Over alles. De bekentenis was een mislukking. Ze staarden me aan alsof ik een buitenaards wezen was.”

Lees ook: Ann Dominique Wilten: ‘Elke dag verzin ik een smoes om alleen te zijn’

“Maar”, vervolgt ze, “toen ik terugliep naar mijn auto kwam een ​​van hen naar me toe en zei: ‘Ik weet waar je het over hebt.’ daarginds?” Ze vertelde me dat ze een antidepressivum had gekregen voor haar postpartumdepressie, maar dat ze het de groep niet wilde vertellen voor het geval ze boos op haar zouden worden omdat ze borstvoeding gaf – ook al kun je daarmee borstvoeding geven. Hoe dan ook, ik was niet alleen, maar toch ook weer wel.”

In tranen

Op dat moment kwam het niet bij Catherine op dat ze goud in handen had voor een televisieserie. Dat kwam pas tijdens filmopnames in 2015. Daarover zegt ze: “De opnames waren met allemaal mannen en ze lachten me uit omdat ik mijn eerste Moederdag miste. In plaats van te lachen, barstte ik gewoon in tranen uit”, zegt ze. “Ik ging terug naar mijn hotelkamer en belde mijn man, die zei: ‘Ik denk niet dat we dit zien in de dingen waar we naar kijken. Je moet beginnen met schrijven.’” En dat deed ze.

Lees ook: Kopen zonder kijken-styliste Roos Reedijk over afwijken van de norm, ook als moeder

Populair

De populariteit van de show kwam niet direct op gang, maar dat veranderde nadat het in 2019 op Netflix kwam. “Mensen voelen zich gezien”, zegt Catherine. Soms op een manier die haar verrast: “Er kwam een keer kwam een vrouw naar me toe in de kruidenierswinkel en zei: ‘Ik hou van je show. Ik ben zwanger maar weet niet of ik het moet houden. Wat denk je dat ik moet doen?’ Ik had zoiets van ‘Dat is niet iets dat ik voor je kan beantwoorden!’ Maar ik heb bijna het gevoel dat deze show moest gebeuren, met of zonder mij achter het stuur.'”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.

Bron: Scary Mommy