Kaaseters leven langer

18.11.2016 13:20
Beeld: Getty Beeld: Getty

Zin in een tosti dit weekend? Of lekker een dikke plak brie op toast bij de wijn? Kan gewoon. Volgens onderzoekers leven kaaseters langer.

Het onderzoek van Nature Medicine wijst uit dat het stofje spermidine een langer leven bezorgt. Deze stof komt veel voor in kaas. Eerst dienden de onderzoekers de stof toe aan een groep muizen en ratten waardoor hun levensduur vergroot werd. Daarna hielden de onderzoekers een enquête onder 800 Italianen, want als er één volk veel kaas eet zijn zij het wel. De Italianen die veel sperdimine binnenkregen profiteerden daarvan. Deze deelnemers hadden een lagere bloeddruk en minder kans op hart- en vaatziekten.

Teveel kaas

Tosti’s, kaas op toast, lasagne of lekker veel kaas op de pizza, blijkt dus helemaal niet zo ongezond te zijn. Natuurlijk is daar wel een kanttekening bij te plaatsen. Teveel kaas is nooit goed, want het bevat nog steeds veel vetten. Ach, als je het afwisselt met chocolade als ontbijt heb je een echt verwenweekend. Chocolade blijkt namelijk ook gezond te zijn.

Bron Glamour.nl