Je kind in de hotelkamer laten als jullie gaan eten: doen of niet?

15.04.2017 11:07
kind-hotelkamer

Zou je jouw kind in de hotelkamer laten als jullie beneden in het restaurant gaan eten? Een blogger van UK Telegraph vroeg het aan lezers naar aanleiding van haar eigen ervaringen.

Een storm van reacties volgde.
 

Babyfoon

De anonieme blogger (moeder van een baby van elf maanden) ging samen met haar man en kind op bezoek bij vrienden. Ze sliep met haar gezin een weekje in een hotel en hoopte hier een beetje bij te komen: ze miste haar vrijheid enorm sinds het moederschap. Toen hun vrienden vroegen of ze een drankje kwamen doen, twijfelden de ouders dan ook geen moment: ze stelden de babyfoon in, lieten hun baby slapen en deden een drankje beneden in het restaurant. Rond 22.00 uur waren ze weer terug in hun hotelkamer.
 

Lees ook
7x leuke hotels in Nederland voor kinderen

 

‘Onbegrijpelijk’

Ondanks dat ze het erg gezellig hadden, keken alle vrienden er raar van op dat ze hun kind ‘zomaar’ alleen boven lieten. ‘Ook andere ouders die ik die week sprak, waren van mening dat we een doodzonde hadden begaan. Ze vonden het onbegrijpelijk’, schrijft de aangeslagen moeder. ‘Ik snap niet waar ze een probleem van maken. Weet je wát pas erg is? Als moeders besluiten om met hun baby door het centrum van Londen te fietsen. Ik laat mijn kind gewoon rustig in z’n bedje slapen, zoals iedere nacht.”
 

Direct waarschuwen

Dat mensen hier vroeger een probleem van maakten (denk aan de verdwijning van Madeleine McCann), snapt ze. Maar de tijden zijn veranderd: ‘We hebben babyfoons met videobeelden die ons direct waarschuwen als ons kind wakker is.’ Daarom haar vraag: ‘Zou jíj je kind alleen in een hotelkamer laten?’