‘Ik ben dol op mijn kinderen, maar ik mis de babytijd’

08.02.2018 08:56
kinderen-mis-babytijd

Elizabeth Broadbent had nooit gedacht dat ze het zo zwaar zou vinden om afscheid te moeten nemen van haar baby’s. Nu haar zoons (8, 6 en 4) ouder zijn, mist ze die tijd als jonge moeder enorm.

‘Borstvoeding geven, knuffelen op m’n borst en hun zachte adem in mijn nek voelen: ik vond het heerlijk’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

Huilen

‘Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn kinderen’, gaat Elizabeth verder. ‘Maar het gevoel dat ik veel minder om handen heb, doet soms pijn.’ Ze genoot enorm van de eerste stapjes, de eerste woordjes en alle kusjes en knuffels. Ze wist precies wat hun baby’s nodig hadden. ‘Ik wist wanneer ze moe waren en wanneer ze honger hadden. Ik wist hoe ik ze gerust moest stellen. Ik wist dat als ze huilden, dit echt iets betekende. Nu denk ik zodra ze beginnen te huilen vaak: ‘Je bent een verwend kind met te veel speelgoed en je huilt alleen omdat je nog meer wilt’. Of: ‘Je hebt nu alleen maar een driftbui, omdat je denkt dat je dan je zin krijgt’.’

 

Lees ook
Handige tips om je baby te laten slapen als een roos >

 

Gesprekken voeren

Die gedachten doen Elizabeth soms pijn. Evenals de gedachte dat ze vroeger de belangrijkste persoon in het leven van haar kinderen was en dit nu anders is. ‘Ik weet dat kinderen opgroeien, dat willen we ook. We willen dat ze leren, gesprekken voeren over Star Wars en ontdekken dat ze bepaalde gerechten haten. We willen discussiëren over onderwerpen als politiek en het milieu, natuurlijk. Maar ik ben gewoon zo dol op baby’s.’ Elizabeth zal haar zoons nooit willen veranderen, maar soms, heel soms klampt ze zich nog even vast aan vroeger.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >