In samenwerking met Kek Mama

‘Ik beleg voor mijn dochters‘

12.06.2019 07:00

Vanessa (36), moeder van Veerle (7) en Viënne (9), wist niets van beleggen, tot ze een halfjaar geleden besloot haar spaargeld in aandelen te stoppen.

 

Vanessa: “Eind vorig jaar wilde ik het anders doen met mijn spaargeld. Misschien kon ik er wel wat mee verdienen, hoopte ik. Het was geen geld dat ik direct nodig had, en het was alleen van mij.

 

Geldgoeroe

Ik heb een bedrijfseconomische hbo-opleiding afgerond en ben een ‘geldgoeroe’ volgens de Goed met Geld Test, maar echt verstand van beleggen had ik niet. Tot ik de beleggingstool van mijn bank ontdekte, waarmee beleggen ontzettend makkelijk bleek. Ik had geen financieel adviseur nodig, en koos drie bedrijven en twee fondsen waar ik een goed gevoel bij had. Daar stopte ik mijn geld in.

 

Lees ook:
‘Opeens maakten we ruzie over geld’ >

 

Elke dag checken

Na een halfjaar beleggen had ik een behoorlijk rendement behaald. Het bedrag dat ik belegde in één van ‘mijn’ bedrijven, is nu al een stuk meer waard. 

In het begin checkte ik mijn aandelen dagelijks. Wanneer de koersen zakten, werd ik meteen onrustig. Maar al snel leerde ik dat ze vaak ook weer bijtrekken. Inmiddels kijk ik nog maar eens in de drie, vier dagen naar mijn beleggingen.

 

Bij de kapper

Een beetje verslavend is het wel, zeker wanneer je positieve resultaten ziet. Dus overweeg ik (een deel van) onze gezamenlijke spaarrekening ook te gaan beleggen. Het is makkelijker dan het lijkt: dankzij mijn beleggingstool kan ik zelfs schuiven met aandelen terwijl ik bij de kapper zit.

Ik vind het een fijn idee dat dankzij mijn beleggingen, mijn kinderen een spaarpot hebben voor later. Zo hoeven ze niet te lenen, wanneer ze gaan studeren of op zichzelf gaan wonen.”

 

Doe de test

Ben je beginnend belegger? Dan past Aegon Beheerd Beleggen misschien bij jou. Met dit beleggingsproduct hoef je niet zélf de koersen te volgen en te handelen in aandelen. Je kiest dus voor gemak, zekerheid en expertise. Aegon helpt je op weg met vijf simpele vragen en tips, om te zien of beleggen bij je past – en die jou goed met geld maken. Voor nu én voor later.

 

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van je beleggingen kan schommelen. Je kan (een deel van) je inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat je een langere tijd niet nodig hebt. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >