Hoera. Eindelijk uitslapen door de nachtnanny

23.11.2016 08:25
Beeld: Getty Beeld: Getty

Zeg maar hallo tegen een fijne avond met je partner en ein-de-lijk uitslapen. Kan gewoon en je hoeft opa en oma niet in te schakelen. Een oppas voor de nachturen wordt steeds populairder in Nederland.

Het fenomeen is overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar is in Londen ook al een hit. Snappen we, want het is heerlijk om een nachtje slaap bij te tanken. De oppas is vooral bedoeld voor ouders van pasgeboren kinderen, maar is ook in te zetten voor peuters. ’s Avonds laat belt de nanny aan en ze ontfermt zich de hele nacht over de baby. Nachtvoeding, in slaap wiegen, luier verschonen, kind wassen: het zit allemaal in het pakket. De nanny’s zijn vooral hbo’ers met een opleiding in de zorg en voormalig kraamhulpen.

Behoorlijk prijzig

Helaas is de oppas wel vooral geschikt voor de ouders die er onderhand alles voor over hebben om een nachtje rust te krijgen. De prijzen liggen namelijk tussen de 30 en 40 euro per uur. Ook werken de meeste professionele oppassen vooral in de Randstad. Afijn, wel een leuk idee voor het vieren van zoveel jaar samen zijn.

Bron AD.nl

Deze oppas wil je in ieder geval niet in huis halen