Denk je dat je kinderen veilig zijn bij een lieve oppas, gaat ze midden in de nacht naar de snackbar, slaapt haar roes uit op de bank of bouwt een seksfeestje.

Een pasgeboren baby mag toch wel chocomel
NICKY (39) “Onze Joey was zes weken, toen ik met spoed naar de gynaecoloog moest. Er was iets mis met mijn keizersneewond. Mijn kraamverzorgster had eens verteld dat haar zusje Denise zo’n goeie oppas was. Ze was pas zeventien, maar heel betrouwbaar, beweerde ze. Ik vertrouwde Denise mijn zoontje toe. Toen ik weer thuiskwam, huilde Joey verschrikkelijk en zat zijn omslagdoek onder de bruine vlekken. Denise vertelde vrolijk dat ze hem chocomel had gevoerd omdat ze benieuwd was of hij dat lekker vond. Joey heeft nog heel lang krampjes gehad. De dokter zei dat zijn darmen het vet niet konden verdragen. Hij zat onder de pukkels en mocht uitsluitend rijstewater drinken. Zo zielig.”

Tante Ans nam er nog eentje
ANKA (40) “Op het prikbord van Albert Heijn zag ik de advertentie van Ans, een vrouw van midden veertig. Toen mijn man en ik haar ontmoetten, zei mijn intuïtie meteen dat er iets niet klopte, maar dat drukte ik snel weg omdat ik me daar een beetje voor schaamde. Ze leek zo lief. Ans trok meteen Sofia en Julia op schoot en kletste honderduit. We vroegen Ans vier middagen op te passen. Ze wilde weten of het goed was dat ze de kinderen af en toe mee op stap nam: boodschapje doen, kinderboerderij, naar haar eigen huis twee straten verderop. Prima. Maar al snel was ze geen dag meer bij ons thuis. Iedere keer als ik uit mijn werk kwam, stapte ze nét binnen met de kinderen. Ans paste een paar weken op toen Sofia vertelde dat ze een ijsje hadden gekregen in het winkelcentrum. ‘Gezellig’, zei ik. ’Nam tante Ans ook een ijsje?’ ‘Nee,’ zei Sofia, ‘zij nam dat gele spul met wit erop.’ Ik dacht: ze zal toch geen advocaatje bedoelen? Toen ik doorvroeg vertelde Sofia dat ze vaak thuis bij tante Ans voor de tv werden gezet terwijl Ans steeds slokjes nam uit bruine flesjes. Ineens viel het kwartje. Tante Ans was een alcoholiste. Ik heb haar dezelfde avond nog woedend gebeld. Ze ontkende niet, maar snikte dat ze het zo erg vond voor mij dat ik nu geen oppas had. Ik heb haar aangeraden hulp te zoeken en zich nooit meer als babysit aan te bieden.”

Het leuke meisje en de orgie
MAXIM (42) “We hadden haar nota bene geboekt via een officiële oppascentrale. Een pittig ding van een jaar of twintig dat al jaren op haar jongere broertjes en zusjes paste. Klonk goed. Mijn collega trouwde en we zouden van vijf uur ’s middags tot één uur ’s nachts wegblijven. Geen probleem, zei ze. Met onze Benjamin van drie op haar arm, zwaaide ze ons vrolijk uit. Die avond werd mijn vrouw ziek. Verkeerde garnaal gegeten of zo. Veel vroeger dan verwacht, kwamen we thuis. Daar troffen we de oppas, een ander meisje en twee wildvreemde jongens. Halfnaakt. Condooms op de bank en de grond. Ze schrokken zich rot. De jongens renden met hun schoenen in de hand de deur uit. Ook de oppas maakte dat ze weg kwam. Je begrijpt, we hebben de hele kamer gesopt. Met heel veel bleekwater. En nooit meer gebruik gemaakt van een oppascentrale.”

Lees alle oppashorror verhalen in Kek Mama 02-2016. Bestel hier online.