In samenwerking met Kek Mama

Hierna is jouw werkkamer nooit meer een rommel

30.06.2002 12:16
werkkamer-opruimen

Ben je als moeder in de luxe positie dat je thuis kunt werken? Superfijn, maar dan is het wel zo lekker dat je een opgeruimde werkkamer hebt. Want zeg eerlijk: van al die rondslingerende post-its word je allesbehalve rustig.

Daarom zetten wij een paar handige tips voor je op een rij.

 

Een elektronica-vrij bureau

Modems, router, externe harddisk: allemaal uit het zicht leggen. Ze staan in de weg, zien er niet altijd even appetijtelijk uit en kunnen makkelijk in een kast opgeborgen worden. Ditzelfde geldt voor snoeren: lekker opbergen of met klittenband aan elkaar vastmaken, zodat je ze subtiel achter een kastje kunt wegmoffelen.

 

Scan je documenten

Puilt je la uit van de a4-tjes en zie je door de bomen het bos niet meer? Beter je leven en scan de boel. Het scannen en digitaal opbergen (en back-uppen!) van belangrijke documenten kan een enorme ruimtebesparing opleveren. En – net zo belangrijk-, rust in je chaotische moederhoofd.

 

Lees ook
8x zo betrek je jouw kind spelenderwijs bij het opruimen >

 

Labelen

Je kan alles wel zomaar in een kast knallen zonder logica, maar daar word je behoorlijk onrustig van. Brochures in stapels in een lade of in folderrekken? Kleine elektronica in lades of in mandjes? Kan allemaal, maar wat je ook doet, zorg dat je weet wat waar in zit. Gebruik daarom labels, etiketten en mapjes. En niet vergeten om dit systeem vol te houden, anders heeft ’t nog weinig zin.

 

Goede verlichting

Cruciaal, want goed (dag)licht zorgt voor meer rust in je hoofd en dat zorgt er weer voor dat je je beter kunt concentreren. Dat blijkt wel, want dit onderzoek laat zien dat de meest gewilde plek om te werken bij het raam is, daar waar je het meeste licht vangt. Zonder daglicht en frisse lucht kun je al snel tegen vermoeidheid en concentratieproblemen aanlopen. Met VELUX producten zorg je dat de werkkamer altijd goed geventileerd is en er voldoende daglicht aanwezig is. Bekijk hier wat inspiratie voor een mooie, frisse en comfortabele werkkamers.

 

Fijn kleurtje

Het is erg belangrijk dat je niet heel de ruimte één kleur maakt, maar je moet de muren ook weer niet in alle kleuren van de regenboog gaan verven – komt rommelig over. Wat je het beste kunt doen? Werk met een basiskleur en voeg daar kleuren aan toe. Tip: blauw zorgt voor concentratie, geel voor creativiteit, houtkleur voor warmte.