werkkamer-opruimen

Ben je als moeder in de luxe positie dat je thuis kunt werken? Superfijn, maar dan is het wel zo lekker dat je een opgeruimde werkkamer hebt. Want zeg eerlijk: van al die rondslingerende post-its word je allesbehalve rustig.

Daarom zetten wij een paar handige tips voor je op een rij.

 

Een elektronica-vrij bureau

Modems, router, externe harddisk: allemaal uit het zicht leggen. Ze staan in de weg, zien er niet altijd even appetijtelijk uit en kunnen makkelijk in een kast opgeborgen worden. Ditzelfde geldt voor snoeren: lekker opbergen of met klittenband aan elkaar vastmaken, zodat je ze subtiel achter een kastje kunt wegmoffelen.

 

Scan je documenten

Puilt je la uit van de a4-tjes en zie je door de bomen het bos niet meer? Beter je leven en scan de boel. Het scannen en digitaal opbergen (en back-uppen!) van belangrijke documenten kan een enorme ruimtebesparing opleveren. En - net zo belangrijk-, rust in je chaotische moederhoofd.

 

Lees ook
8x zo betrek je jouw kind spelenderwijs bij het opruimen >

 

Labelen

Je kan alles wel zomaar in een kast knallen zonder logica, maar daar word je behoorlijk onrustig van. Brochures in stapels in een lade of in folderrekken? Kleine elektronica in lades of in mandjes? Kan allemaal, maar wat je ook doet, zorg dat je weet wat waar in zit. Gebruik daarom labels, etiketten en mapjes. En niet vergeten om dit systeem vol te houden, anders heeft 't nog weinig zin.

 

Goede verlichting

Cruciaal, want goed (dag)licht zorgt voor meer rust in je hoofd en dat zorgt er weer voor dat je je beter kunt concentreren. Dat blijkt wel, want dit onderzoek laat zien dat de meest gewilde plek om te werken bij het raam is, daar waar je het meeste licht vangt. Zonder daglicht en frisse lucht kun je al snel tegen vermoeidheid en concentratieproblemen aanlopen. Met VELUX producten zorg je dat de werkkamer altijd goed geventileerd is en er voldoende daglicht aanwezig is. Bekijk hier wat inspiratie voor een mooie, frisse en comfortabele werkkamers.

 

Fijn kleurtje

Het is erg belangrijk dat je niet heel de ruimte één kleur maakt, maar je moet de muren ook weer niet in alle kleuren van de regenboog gaan verven - komt rommelig over. Wat je het beste kunt doen? Werk met een basiskleur en voeg daar kleuren aan toe. Tip: blauw zorgt voor concentratie, geel voor creativiteit, houtkleur voor warmte.

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >