In samenwerking met Kek Mama

Helma (63) en Jeannette (51): ‘De Ronald McDonald Huizen geven ouders rust’

11.07.2017 09:13
helma-jeannette-ronald-mcdonald-huizen

McDonald’s-medewerkers Helma van Heerbeek en Jeannette van Berke hebben zich vorige week als vrijwilligers midden in de nacht in het zweet gewerkt tijdens HomeRide: een initiatief om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen.

Helma: “We hebben zo’n tweeduizend panini’s afgebakken en ongelooflijk veel worstenbroodjes voor alle deelnemers geserveerd.”

 

‘Een geweldig bedrag’

HomeRide (gehouden op 24 en 25 juni) is een jaarlijks terugkerend evenement waar meer dan duizend deelnemers de nacht door fietsen om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Voor de hardlopers was er dit jaar de eerste editie van HomeRun, een estafettehardloopwedstrijd om zo extra geld in te zamelen. En met succes: dit jaar is er met HomeRide/HomeRun meer dan één miljoen euro opgehaald. Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Een geweldig bedrag. Hiermee zijn 16.753 overnachtingen mogelijk gemaakt, voor ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis.”

 

Lees ook
Tim (34) fietst 500 km voor Ronald McDonald Huizen: ‘Een waanzinnige ervaring’ >

 

‘We hebben zo gelachen’

Maar met een lege maag kan er niet gefietst worden, en dus stonden Helma en Jeannette van 22.00 uur tot 03.00 uur ’s nachts bij het Willem II-stadion broodjes af te bakken voor iedereen. Een prachtige ervaring, vinden de twee. Jeannette: “We hebben zo gelachen met z’n allen en het geeft enorm veel voldoening, want alle vrijwilligers zijn bezig voor hetzelfde doel.” Dat het plaatsvond in de nacht, bracht volgens Helma juist iets extra’s met zich mee: “Het bindt toch meer dan wanneer je op een gezellige zondagmiddag iets onderneemt.”

 

‘Een glimlach’

Samen met Helma en Jeannette zijn er ieder jaar veel McDonald’s medewerkers die zich op allerlei manieren vrijwillig inzetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Waarom de twee vrouwen ervoor kozen om zich op te geven als vrijwilliger voor HomeRide? Daar zijn ze heel stellig in: “We willen op onze manier een steentje bijdragen voor de Ronald McDonald Huizen”, vertellen ze. “Wij hebben als ouders zelf gelukkig nooit in een huis hoeven overnachten, maar zijn er wel binnen geweest. Er heerst daar zo’n fijne sfeer, orde en rust. En dat is heel belangrijk voor ouders van zieke kinderen. Juist als je verdriet hebt en het in je hoofd een chaos is, verlang je naar een glimlach die je liefdevol verwelkomt.”