helma-jeannette-ronald-mcdonald-huizen

McDonald's-medewerkers Helma van Heerbeek en Jeannette van Berke hebben zich vorige week als vrijwilligers midden in de nacht in het zweet gewerkt tijdens HomeRide: een initiatief om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen.

Helma: "We hebben zo'n tweeduizend panini's afgebakken en ongelooflijk veel worstenbroodjes voor alle deelnemers geserveerd."

 

'Een geweldig bedrag'

HomeRide (gehouden op 24 en 25 juni) is een jaarlijks terugkerend evenement waar meer dan duizend deelnemers de nacht door fietsen om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Voor de hardlopers was er dit jaar de eerste editie van HomeRun, een estafettehardloopwedstrijd om zo extra geld in te zamelen. En met succes: dit jaar is er met HomeRide/HomeRun meer dan één miljoen euro opgehaald. Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Een geweldig bedrag. Hiermee zijn 16.753 overnachtingen mogelijk gemaakt, voor ouders dicht bij hun kind in het ziekenhuis.”

 

Lees ook
Tim (34) fietst 500 km voor Ronald McDonald Huizen: 'Een waanzinnige ervaring' >

 

'We hebben zo gelachen'

Maar met een lege maag kan er niet gefietst worden, en dus stonden Helma en Jeannette van 22.00 uur tot 03.00 uur 's nachts bij het Willem II-stadion broodjes af te bakken voor iedereen. Een prachtige ervaring, vinden de twee. Jeannette: "We hebben zo gelachen met z'n allen en het geeft enorm veel voldoening, want alle vrijwilligers zijn bezig voor hetzelfde doel." Dat het plaatsvond in de nacht, bracht volgens Helma juist iets extra's met zich mee: "Het bindt toch meer dan wanneer je op een gezellige zondagmiddag iets onderneemt."

 

'Een glimlach'

Samen met Helma en Jeannette zijn er ieder jaar veel McDonald’s medewerkers die zich op allerlei manieren vrijwillig inzetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Waarom de twee vrouwen ervoor kozen om zich op te geven als vrijwilliger voor HomeRide? Daar zijn ze heel stellig in: "We willen op onze manier een steentje bijdragen voor de Ronald McDonald Huizen", vertellen ze. "Wij hebben als ouders zelf gelukkig nooit in een huis hoeven overnachten, maar zijn er wel binnen geweest. Er heerst daar zo'n fijne sfeer, orde en rust. En dat is heel belangrijk voor ouders van zieke kinderen. Juist als je verdriet hebt en het in je hoofd een chaos is, verlang je naar een glimlach die je liefdevol verwelkomt."

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >