Goed initiatief: doneer híer mondkapjes aan zorgverleners

20.03.2020 11:32
mondkapjes-corona

Sinds de uitbraak van het coronavirus is de run op mondkapjes groot. Hierdoor moeten zorgverleners soms onbeschermd patiënten helpen. Mondkapjesnodig.nl wil hier met een slimme actie verandering in brengen.

Het non-profit burgerinitiatief brengt vraag en aanbod van mondkapjes op kleine schaal bij elkaar, waardoor de mondkapjes die nog beschikbaar zijn op de juiste plaats terecht kunnen komen.

 

Formulier

Het idee is simpel: via het formulier op mondkapjesnodig.nl geven zorgverleners aan hoeveel en welke soort mondkapjes nodig zijn en vullen particulieren en ondernemingen in hoeveel zij er beschikbaar hebben. Vervolgens worden vraag en aanbod door het platform met elkaar gematcht. De verspreiding van de mondkapjes wordt zoveel mogelijk afgestemd met ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen) en organisaties die daarin samenwerken om ervoor te zorgen dat de mondkapjes terecht komen bij degenen die het op dat moment het meeste nodig hebben. Goed om te weten: mondkapjes worden alleen geleverd aan zorgaanbieders die officieel in Nederland geregistreerd staan.

 

Lees ook
Zo bespreek je het coronavirus met je kind >

 

Steentje bijdragen

“Vanuit mijn persoonlijke omgeving zag ik een grote vraag ontstaan naar mondkapjes in de zorgsector”, aldus initiatiefnemer Omar Kbiri. “Tegelijkertijd hoorde ik ook geluiden van partijen die er meer dan genoeg leken te hebben. Met dit tijdelijke platform hoop ik dat vraag en aanbod elkaar makkelijker vindt en de uitwisseling van mondkapjes soepeler en sneller verloopt. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan de situatie en maken we ons samen sterk tegen het virus.”

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >