Je hebt de afgelopen jaren bloed, zweet en tranen in de kinderkamer gestoken, nu is het tijd voor je eigen plek. Even rust en weg van alle speelgoed.

Met deze producten maak je je slaapkamer af.

 

Alsof je op de Malediven bent

Het liefst lig je het hele jaar tussen de palmbomen te slapen, dus waarom niet gewoon een paar zomerse exemplaren op je bed? Heb je gelijk het gevoel dat je op de Malediven bent.

 

Toekans en ananassen

Om die zomerse sfeer af te maken, leg je nog een paar kussens van LaFoma neer. Verkrijgbaar in vier verschillende prints, dus keus genoeg. En ben je ze zat, dan misstaan ze ook niet in de kinderkamer.

 

Moet gezien worden

Gevaarlijk, een stoel in de slaapkamer, want voordat je het weet ligt je halve kledingkast eroverheen. Niet met deze vlinderstoel, want dit mooie model mag, nee moet gezien worden.

 

Wekker waar je wél blij van wordt

Gooi je jouw wekker het liefst uit het raam? Koop dan deze mooie van Lexon: word je elke ochtend toch een beetje blij als je ernaar kijkt.

 

Nog meer zomer

In de hoek, boven je bed of midden in de slaapkamer: zo'n leuke hangplant kan overal. En geeft weer dat fijne zomerse sfeertje.

 

Podium voor je plant

Liever een plant op de grond? Dan is deze standaard ideaal. Verkrijgbaar in vijf kleuren.

 

Voor de luie zondag

Een slaapkamer is geen slaapkamer zonder plaid. Dankzij de klassieke kleurencombinatie kun je deze overal mee combineren. En naar de bank slepen op de luie zondag (of als je kind bij de oppas is).

 

De website van het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland - vtwonen.nl - is een unieke one stop shop voor woonproducten, inspiratie en praktische informatie. Tot en met 11 oktober shop je hier heel veel slaapkameritems (o.a. alle bovenstaande items) met 20% korting. Wees er snel bij, want op = op!

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >