Elle van Rijn: “Structuur is bij mij thuis ver te zoeken”

02.07.2015 12:44

Hoe chaotisch het er ook aan toegaat in het hoofd van schrijfster Elle van Rijn (48), ze redt het prima met haar kinderen. “Ik omring me met moeders die wél weten wanneer er een studiedag is.”

Hoe voel je je?
“Vrolijk. Ik heb net gesport en ben trots op mezelf. Door alle squats heb ik tegenwoordig
geweldige bilspieren.”

Sex of slaap?
“Sex. Daar krijg je energie van en dan heb je geen slaap meer nodig.”

Wat kun jij beter dan andere moeders?
“Relativeren. Ik heb vier kinderen, ik moet wel.”

En wat slechter?
“Structuur is bij mij thuis ver te zoeken. Ik ben te chaotisch, het lukt me niet. Om zes uur eten is er bij mij nooit bij. Maar binnen die chaos heb ik het toch allemaal wel goed georganiseerd en kan ik de ballen in de lucht houden zonder er zelf aan onderdoor te gaan.
Ik zorg dat ik me omring met andere moeders die wél weten wanneer er een studiedag is. Sta ik niet weer voor niets op het schoolplein.”

Grootste opvoedzonde?
“Het enige wat ik kan bedenken: dat ik ze soms te veel verwen. Ga ik met ze shoppen, willen ze toch nog een jas of een trui. Dan denk ik: ach, vooruit. Ook met lekkere dingen. hebben ze al taart gekregen, krijgen ze ook nog overgebleven soesjes van die dag.”

Kinderen of carrière?
“Mijn kinderen natuurlijk. Ik kan het gelukkig goed combineren en heb drie dagen in de week een heel lieve oppas. Maar soms gaat werk gewoon even voor. Laatst had Katelijne een uitvoering op school en ik een draaidag voor Dokter Tinus. Ik kon er niet bij zijn. Niet erg, ik ben er juist dankzij mijn flexibele beroep vaak wel.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Van ontroering op mijn verjaardag een paar dagen geleden. De kinderen hadden allemaal een gedicht voor me geschreven en droegen dat aan me voor. Mijn puberdochter Feline zei: ‘Mama werkt altijd zo hard, het is haar nooit te veel. Ze is mijn grote voorbeeld.’ Tja, toen hield ik het niet droog.”

Lees het hele interview met Elle in Kek Mama 07-2015.