Elise Boers over moedermaffia: ‘Wat ik allemaal over me heen kreeg, was bizar’

05.09.2023 11:00
Elise Boers Fotografie: Nine IJff

Het leven van Elise Boers (37) lijkt met vriend Wouter Peelen (36), tweeling Wolf en Luca (3,5) en baby Coco (6 maanden) alle ingrediënten voor een perfect plaatje te hebben. ‘Maar ik deel ook de tranen om de twijfels die ik heb.’

“Toen ik net begon met vloggen wilde ik heel graag een perfect plaatje laten zien. Dat is namelijk ook wat je veel bij anderen ziet. Maar op een gegeven moment dacht ik: dit is saai, ik ga het nu anders doen. Heel bewust heb ik toen het roer omgegooid en ben ik echt alles gaan delen. Van mijn gezicht zonder make-up tot aan tranen om twijfels die ik heb. Toen de tweeling er net was, was ik enorm in gevecht met mezelf of ik moest stoppen met borstvoeding. Uiteindelijk heb ik dit op advies van de huisarts ook gedaan, maar wat ik toen allemaal over me heen kreeg is bizar. Mensen vonden het teleurstellend dat ik ‘nu al’ stopte en ze vroegen me of ik ‘niet door kon gaan voor mijn kind’. Als je net moeder bent, komen dat soort opmerkingen zo hard binnen. In combinatie met al die hormonen vond ik het heftig. Toch vind ik het belangrijk om het echte beeld te laten zien.”

“Mensen vonden het teleurstellend dat ik ‘nu al’ stopte met borstvoeding en ze vroegen me of ik ‘niet door kon gaan voor mijn kind’”

Sterren in de speeltuin

“Toen Wolf en Luca anderhalf waren, ben ik hun gezichtjes gaan afschermen. Sowieso werd hun rol in mijn vlogs kleiner. Dat begreep niet iedereen. Ze gingen van baby naar jongetjes, met hun eigen karakter.Daarnaast werden ze steeds vaker herkend op straat, ook als ik er niet bij was. Er was zelfs een vrouw van in de vijftig die met hen op de foto wilde in de speeltuin. Het voelde voor mij niet goed dat ik ze bij mijn werk betrok. Het is voor hen geen keuze dat ze herkend worden en online staan met hun gezicht en persoonlijkheid. Bovendien ben ik bang dat ze nu al gelabeld worden en dat mensen een conclusie trekken over wie ze zijn, terwijl ze dat zelf nog allemaal moeten ontdekken. Coco is nog een klein baby’tje en op dit moment laat ik haar nog wel zien, vol trots en liefde trouwens. Maar dat kan morgen anders zijn. Ik volg daar heel erg mijn gevoel in.”

Elise Boers

Foto: privébezit Elise Boers

Lees het hele interview met Elise in de Kek Mama Special die nu in de winkel ligt.