Dit is volgens moeder Nikki het geheim van een goed huwelijk

30.08.2017 14:31
nikki-geheim-goed-huwelijk

Nikki Pennington is al ruim dertien jaar samen met haar man en krijgt geregeld de vraag wat hun geheim is. In een Facebookpost geeft ze hier uitgebreid antwoord op.

‘Ik zou kunnen zeggen ‘ga nooit met ruzie slapen’ of ‘zeg altijd dat je van je man houdt als-ie de deur uitgaat’, maar nee’, schrijft ze. 

 

Afscheid

‘Weet je hoe vaak Jer en ik op de bank hebben geslapen omdat we boos waren?’, gaat ze verder. ‘En weet je hoe vaak wij afscheid hebben genomen zonder ‘ik hou van je’ te zeggen?’ Volgens Nikki gaat het hier allemaal niet om.

 

Lees ook
Column Lieve: ‘Met het verliezen van mijn huwelijk heb ik een schat aan vrienden gevonden’ >

 

Diepvriesmaaltijden

‘Ons geheim is helemaal geen geheim. Ons huwelijk houdt stand door de slapeloze nachten na ons eerste kind. Doordat we samen geld bij elkaar hebben moeten sprokkelen om een gezin te stichten. Door diepvriesmaaltijden te eten, omdat we ons niets anders konden veroorloven. Door te beseffen dat niet altijd alles perfect gaat, want dit is het echte leven.’

 

‘Lasten dragen’

Het mooiste van haar huwelijk vindt Nikki dat ze weet dat ze nooit alleen is. ‘Hoe moeilijk het leven af en toe ook is, mijn beste vriend is bij me. In een huwelijk is het belangrijk dat je bereid bent om de lasten te dragen en je partner hierbij te helpen.’

 

Haar Facebookpost is al meer dan 100.000 keer geliket.