Dit mag je nooit (maar dan ook écht nooit) op een bruiloft doen

21.08.2018 10:27
nooit op een bruiloft doen Beeld: Pixabay

Gaat je zus of vriendin binnenkort trouwen? Dat wordt shoppen voor een leuke outfit: allesbehalve wit, natuurlijk. Maar wist je dat – naast die witte jurk – nog veel meer dingen een echte no-go zijn op een bruiloft? 

 1. Kom niet te laat

…maar ook zeker niet te vroeg! Een bruiloft is natuurlijk tot in de puntjes geregeld, alleen deze puntjes zijn ook nog een uur voor de bruiloft bezig. Natuurlijk is het logisch dat je op tijd komt, maar een half uur te vroeg zal niemand je in dank afnemen. Vooral de bruid niet.

 

2. Neem geen onverwachte gast mee

Bij de meeste bruiloften moet je altijd aangeven of je een +1 meeneemt, en dit is met een reden. Mocht je gezegd hebben dat je niemand meeneemt, dan gaan ze niet heel blij zijn als je dit wél doet. Hier is namelijk niet op gerekend met het eten en het aantal zitplaatsen. Dit geldt ook voor je kinderen, die zijn ook niet altijd welkom. Altijd even checken dus.
 

Lees ook
Fotoserie: deze kinderen zijn helemaal klaar met bruiloften >

 

3. Eet geen taart voor het bruidspaar dit gedaan heeft

Bij het uitdelen van de taart is het netter om te wachten tot het bruidspaar een eerste hap heeft genomen. Dit is nou eenmaal traditie. Even een paar minuten wachten, want anders wordt je raar aangekeken.

 

Lees meer tips op Styletoday.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >