‘Deze instelling op je smartphone is voor ouders de beste uitvinding óóit’

09.08.2019 14:51
smartphone-instelling

Zodra Kek Mama’s Malu d’r telefoon in de buurt van haar zoon (1) houdt, zit hij met z’n grijpgrage handen aan het scherm. Dat is vagen om gedoe natuurlijk, tot ze over deze fantastische instelling hoorde.

Hoewel mijn dagelijkse leven bol staat van de digitale apparaten, ben ik, laten we het netjes zeggen, niet bepaald digitaal onderlegd. Natuurlijk weet ik hoe je met een smartphone mailtjes verstuurt, foto’s maakt, een story op Instagram plaatst en FaceTimet. Notificaties activeren? Inkomende afspraken accepteren in mijn agenda? Ook kat in het bakkie. Maar vraag me niet om fabrieksinstellingen te wijzigen om je apparaat nét wat gebruiksvriendelijker te maken, want daar geeft deze millennial geen kaas van gegeten. 

 

‘Nog nooit van gehoord’

Mijn oren klapperden dan ook toen een collega onlangs vertelde dat je het scherm van je iPhone of iPad kunt blokkeren als je kind naar een filmpje op YouTube kijkt. Noem me een digibeet, maar ik had daar dus nog nooit van gehoord. Een wereld vol mogelijkheden en gelukzaligheid ging voor me open.

 

Lees ook
Deze apps voor kinderen zijn ideaal in de vakantie >

 

‘Zes verschillende abonnementen’

Want zeg eens eerlijk; hoe vervelend is het dat je kind terwijl Teletubbies op staat met z’n plakkerige vingertjes over je scherm schuift, en hierdoor – als je even niet oplet – zes verschillende game-abonnementen aangeschaft? Of zonder dat je het weet een berichtje met 36 zoensmileys naar je baas stuurt? Om nog maar te zwijgen over die keren dat je telefoon een halfuur geblokkeerd was door een te vaak verkeerd ingevulde pincode…

 

‘De tip van het jaar’

Daarom, lieve mensen, de tip van het jaar. Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaand stappenplan volgen: 

  1. Ga naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘toegankelijkheid’ > ‘begeleide toegang’ (onderaan)
  2. Zet de schakelaar bij ‘begeleide toegang’ aan
  3. Zet de schakelaar bij ‘toegangsknop’ aan
  4. Ga naar de video
  5. Druk drie keer snel op je home-knop en hup; je kunt het scherm blokkeren
  6. Wil je het scherm de-blokkeren? Druk dan nogmaals drie keer snel op je home-knop.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen.