films-series-geven-zomers-gevoel

Het kwik schiet de aankomende dagen keihard onder nul: hoog tijd om een paar fijne zomerfilms en -series voor je op een rij te zetten.

Dekentje en een kop thee erbij, en je bent die ijzige kou buiten in één klap vergeten.
 

1. Eat Pray Love (2010)Klinkt misschien voor de hand liggend, maar daarmee is-ie juist perfect voor een druilerige middag. Hoofdpersoon Liz (gespeeld door Julia Roberts) reist in de film de hele wereld rond, dus zoek je nog inspiratie voor een mooie vakantiebestemming? Houd je blocnote in de aanslag.
 

2. Flaked (Netflix, 2016)In de achtdelige serie Flaked draait het allemaal om Chip (Will Arnett). Chip liegt alles bij elkaar en is herstellende van een alcoholverslaving. Door z'n creatieve leugens raakt-ie steeds verder in de problemen en dat zorgt voor lollige situaties. Het decor van de serie? Venice Beach. Fijne koffietentjes, mooie winkels, strandhuisjes, fijne kleding: het is een hippe (en zomerse) bedoeling.
 

3. The Notebook (2004)Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek een ongelooflijk meeslepend liefdesverhaal. De jonge Allie Hamilton wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. 
 

4. Forgetting Sarah Marshall (2008)Wil je je ex vergeten? Dan boek je gewoon een vakantie naar Hawaii. Probleem opgelost, zou je denken, totdat hoofdpersoon Peter (Jason Segel) z'n ex tegenkomt in hetzelfde hotel. Een sympathieke romcom met Mila Kunis, Kristen Bell, Russel Brand en Paul Rudd.
 

5. Costa! (2001)Och man, door deze film ga je weer even terug naar je tienerjaren. Het verhaal gaat over jonge proppers aan de Spaanse kust en ja, dan weet je het wel. Acteurs: Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Katja Schuurman, Kürt Rogiers, John Wijdenbosch en Michiel Huisman.
 

6. Grace and Frankie (Netflix, 2015)Twee stellen op leeftijd gaan samen eten. Gezellig, maar de twee mannen hebben andere plannen: zij vertellen tijdens het uitje dat ze al twintig jaar verliefd zijn op elkaar en gaan trouwen. Dat betekent dat de twee dames alleen achterblijven en gaan samenwonen in een strandhuis om daar aan hun derde jeugd te beginnen. Een hilarische sitcom van de makers van Friends.
 

7. Dirty Dancing (1987)Toch wel een klassieker. De film speelt zich af in de zomer van ’63 en gaat over de liefde tussen de piepjonge Frances (bijgenaamd Baby) en haar dansleraar, Johnny. En echt: álle ingrediënten voor een zilte zomerfilm zijn aanwezig.
 

8 Modern Family (Netflix, 2009)Deze serie voelt als een soort opvolger van Married with Children en draait om drie gezinnen die allemaal één familie vormen. De ingewikkelde relaties zorgen voor hilarische momenten.
 

9. The Beach (2000)Richard (Leonardo DiCaprio), een jonge Amerikaanse backpacker, is bereid zijn leven te wagen voor het extatische gevoel dat je overvalt bij het trotseren van het ultieme avontuur. Maar op een geheim, bedrieglijk ongeschonden strand ontdekt hij dat sommige dromen in werkelijkheid een nachtmerrie zijn. Een heftige film, maar zeker het kijken waard.

Plof je liever met je kind op de bank? Bekijk hier het leukste aanbod kinderseries op Netflix.

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >