films-series-geven-zomers-gevoel

Het kwik schiet de aankomende dagen keihard onder nul: hoog tijd om een paar fijne zomerfilms en -series voor je op een rij te zetten.

Dekentje en een kop thee erbij, en je bent die ijzige kou buiten in één klap vergeten.
 

1. Eat Pray Love (2010)Klinkt misschien voor de hand liggend, maar daarmee is-ie juist perfect voor een druilerige middag. Hoofdpersoon Liz (gespeeld door Julia Roberts) reist in de film de hele wereld rond, dus zoek je nog inspiratie voor een mooie vakantiebestemming? Houd je blocnote in de aanslag.
 

2. Flaked (Netflix, 2016)In de achtdelige serie Flaked draait het allemaal om Chip (Will Arnett). Chip liegt alles bij elkaar en is herstellende van een alcoholverslaving. Door z'n creatieve leugens raakt-ie steeds verder in de problemen en dat zorgt voor lollige situaties. Het decor van de serie? Venice Beach. Fijne koffietentjes, mooie winkels, strandhuisjes, fijne kleding: het is een hippe (en zomerse) bedoeling.
 

3. The Notebook (2004)Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek een ongelooflijk meeslepend liefdesverhaal. De jonge Allie Hamilton wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. 
 

4. Forgetting Sarah Marshall (2008)Wil je je ex vergeten? Dan boek je gewoon een vakantie naar Hawaii. Probleem opgelost, zou je denken, totdat hoofdpersoon Peter (Jason Segel) z'n ex tegenkomt in hetzelfde hotel. Een sympathieke romcom met Mila Kunis, Kristen Bell, Russel Brand en Paul Rudd.
 

5. Costa! (2001)Och man, door deze film ga je weer even terug naar je tienerjaren. Het verhaal gaat over jonge proppers aan de Spaanse kust en ja, dan weet je het wel. Acteurs: Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Katja Schuurman, Kürt Rogiers, John Wijdenbosch en Michiel Huisman.
 

6. Grace and Frankie (Netflix, 2015)Twee stellen op leeftijd gaan samen eten. Gezellig, maar de twee mannen hebben andere plannen: zij vertellen tijdens het uitje dat ze al twintig jaar verliefd zijn op elkaar en gaan trouwen. Dat betekent dat de twee dames alleen achterblijven en gaan samenwonen in een strandhuis om daar aan hun derde jeugd te beginnen. Een hilarische sitcom van de makers van Friends.
 

7. Dirty Dancing (1987)Toch wel een klassieker. De film speelt zich af in de zomer van ’63 en gaat over de liefde tussen de piepjonge Frances (bijgenaamd Baby) en haar dansleraar, Johnny. En echt: álle ingrediënten voor een zilte zomerfilm zijn aanwezig.
 

8 Modern Family (Netflix, 2009)Deze serie voelt als een soort opvolger van Married with Children en draait om drie gezinnen die allemaal één familie vormen. De ingewikkelde relaties zorgen voor hilarische momenten.
 

9. The Beach (2000)Richard (Leonardo DiCaprio), een jonge Amerikaanse backpacker, is bereid zijn leven te wagen voor het extatische gevoel dat je overvalt bij het trotseren van het ultieme avontuur. Maar op een geheim, bedrieglijk ongeschonden strand ontdekt hij dat sommige dromen in werkelijkheid een nachtmerrie zijn. Een heftige film, maar zeker het kijken waard.

Plof je liever met je kind op de bank? Bekijk hier het leukste aanbod kinderseries op Netflix.

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >