Deze films en series geven je een heerlijk zomers gevoel

13.01.2017 11:03
films-series-geven-zomers-gevoel

Het kwik schiet de aankomende dagen keihard onder nul: hoog tijd om een paar fijne zomerfilms en -series voor je op een rij te zetten.

Dekentje en een kop thee erbij, en je bent die ijzige kou buiten in één klap vergeten.
 

1. Eat Pray Love (2010)


Klinkt misschien voor de hand liggend, maar daarmee is-ie juist perfect voor een druilerige middag. Hoofdpersoon Liz (gespeeld door Julia Roberts) reist in de film de hele wereld rond, dus zoek je nog inspiratie voor een mooie vakantiebestemming? Houd je blocnote in de aanslag.
 

2. Flaked (Netflix, 2016)


In de achtdelige serie Flaked draait het allemaal om Chip (Will Arnett). Chip liegt alles bij elkaar en is herstellende van een alcoholverslaving. Door z’n creatieve leugens raakt-ie steeds verder in de problemen en dat zorgt voor lollige situaties. Het decor van de serie? Venice Beach. Fijne koffietentjes, mooie winkels, strandhuisjes, fijne kleding: het is een hippe (en zomerse) bedoeling.
 

3. The Notebook (2004)


Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek een ongelooflijk meeslepend liefdesverhaal. De jonge Allie Hamilton wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. 
 

4. Forgetting Sarah Marshall (2008)


Wil je je ex vergeten? Dan boek je gewoon een vakantie naar Hawaii. Probleem opgelost, zou je denken, totdat hoofdpersoon Peter (Jason Segel) z’n ex tegenkomt in hetzelfde hotel. Een sympathieke romcom met Mila Kunis, Kristen Bell, Russel Brand en Paul Rudd.
 

5. Costa! (2001)


Och man, door deze film ga je weer even terug naar je tienerjaren. Het verhaal gaat over jonge proppers aan de Spaanse kust en ja, dan weet je het wel. Acteurs: Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Katja Schuurman, Kürt Rogiers, John Wijdenbosch en Michiel Huisman.
 

6. Grace and Frankie (Netflix, 2015)


Twee stellen op leeftijd gaan samen eten. Gezellig, maar de twee mannen hebben andere plannen: zij vertellen tijdens het uitje dat ze al twintig jaar verliefd zijn op elkaar en gaan trouwen. Dat betekent dat de twee dames alleen achterblijven en gaan samenwonen in een strandhuis om daar aan hun derde jeugd te beginnen. Een hilarische sitcom van de makers van Friends.
 

7. Dirty Dancing (1987)


Toch wel een klassieker. De film speelt zich af in de zomer van ’63 en gaat over de liefde tussen de piepjonge Frances (bijgenaamd Baby) en haar dansleraar, Johnny. En echt: álle ingrediënten voor een zilte zomerfilm zijn aanwezig.
 

8 Modern Family (Netflix, 2009)


Deze serie voelt als een soort opvolger van Married with Children en draait om drie gezinnen die allemaal één familie vormen. De ingewikkelde relaties zorgen voor hilarische momenten.
 

9. The Beach (2000)


Richard (Leonardo DiCaprio), een jonge Amerikaanse backpacker, is bereid zijn leven te wagen voor het extatische gevoel dat je overvalt bij het trotseren van het ultieme avontuur. Maar op een geheim, bedrieglijk ongeschonden strand ontdekt hij dat sommige dromen in werkelijkheid een nachtmerrie zijn. Een heftige film, maar zeker het kijken waard.

Plof je liever met je kind op de bank? Bekijk hier het leukste aanbod kinderseries op Netflix.