‘Dat mijn kinderloze vriendinnen mijn zoon in onze vriendschap opnemen, maakt ze de beste’

07.06.2019 12:09
kinderloze vriendinnen zoon vriendschap opnemen Beeld: Shutterstock

Dat je sociale er leven een beetje bij in schiet zodra je kinderen hebt, weten we allemaal. Zeker wanneer je niet altijd een oppas voorhanden hebt. Dan zijn vriendinnen die jou mét kinderen op sleeptouw nemen, goud waard.

Sa’iyda Shabazz is een alleenstaande moeder. Een babysit past niet binnen haar budget, dus moet ze voor oppas altijd vrienden of familie inschakelen, schrijft ze op Scary Mommy. “Maar die hebben eigen, drukke levens, dus dat lukt niet altijd.” En dat betekent dat ze op de spaarzame avondjes uit met vriendinnen, haar zoon meestal meeneemt. Zelfs al hebben de meesten van die vriendinnen zelf geen kinderen.

 

Kletsen en dweilen

Best irritant, soms, schrijft ze. “Zit je net lekker in gesprek, moet ik gemorste melk opdweilen, of aandacht geven aan zijn YouTube-filmpje. Maar het mooie: mijn vriendinnen slikken het. Ze houden van mij, en daarmee van hem. Ze luisteren bewonderend naar zijn verhalen, doen spelletjes, en stellen vragen over school. Hij is ontzettend close met ze.” Bijzonder, vindt Sa’iyda, want het is best veel gevraagd, om opeens een kind in je sociale leven op te nemen, wanneer je zelf nog geen moeder bent.”

 

Lees ook:
‘Ook al krijg ik soms hulp, ik ben nog steeds een alleenstaande moeder’ >

 

Minions

Oké, ze maken de dansvloer niet meer onveilig tot in het holst van de nacht. “In plaats daarvan zit ik gapend boven het avondeten.” Het geeft niet, want één ding is duidelijk voor Sa’iyda: de vriendschap wordt er niet minder van. “Ze zitten net zo lief met een koffie op een bankje in de speeltuin met ons, of nodigen ons thuis uit zodat we gewoon rustig op de bank kunnen hangen terwijl mijn zoon een film kijkt. Dat ík naar de Minions moet kijken is één ding, maar dat zij dat doen, is echt vriendschap next level. Ik geloof niet dat ze bevatten hoe dierbaar dat is.”

Sa’iyda op haar beurt probeert eens in de zoveel tijd toch die oppas te regelen, zodat ook zij haar onverdeelde aandacht eens kan geven aan haar vriendinnen. “En ik ook weer eens kan voelen dat ik ook nog gewoon Sa’iyda ben, in plaats van alleen een moeder.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >