Mama is veel kilo’s kwijt: ‘Dat lijf, die omakleding, ineens was ik er klaar mee’

02.02.2023 06:58
mama is veel kilo's kwijt Sharon Beeld: Nine IJff

Sharon de Visser (34) viel flink af door te sporten en gezonder te eten. Ze is getrouwd met Danny (35) en moeder van de tweeling Indy en Nora (bijna 4).

“Sommige vrouwen kunnen alles eten en blijven slank. Ik niet – als tiener was ik al een volle meid. Diëten mochten niet baten. Rond mijn 25e was ik het lijnen beu en accepteerde ik mijn vollere figuur. Maar toen werd ik moeder.

Na de komst van de tweeling ging het wel heel hard met de kilo’s. Wat de meisjes niet aten stopte ik in mijn mond: dat scheelde tijd. Sliepen ze laat en moesten wij nog eten, dan bestelden we iets. Op een gegeven moment gebeurde dat gerust drie keer in de week. Mijn kledingmaten werden groter en waar ik er altijd in geslaagd was om er ondanks wijde outfits leuk uit te zien, lukte dat niet meer. Het ging richting omakleding: van die leggings met wijde tunieken.

Lees ook – Mom in Balance uitleg: 30 dagen Routine Booster >

Afvalchallenge

Vorig jaar was ik er klaar mee. Die kleding, dat lijf, het voelde niet als mezelf. Via een kennis hoorde ik over een 21-dagen afvalchallenge. Ik besloot een poging te wagen – wat waren nou drie weken? Als ontbijt en middageten nam ik shakes en ’s avonds een gewone maaltijd met veel groenten. Ook at ik gestructureerd: niet meer de lunch skippen en om vier uur gaan snaaien, maar drie maaltijden op een dag met gezonde tussendoortjes. Na die 21 dagen was ik al negen centimeter buikomvang kwijt. Het voelde zo goed dat ik doorging. Ondertussen startte ik met hardlopen en crossfitlessen in de sportschool.

mama is veel kilo's kwijt Sharon

Nieuwe levensstijl

Inmiddels ben ik bijna 25 kilo lichter. Vroeger bestelde ik online voor driehonderd euro aan kleding, want ik wist bij voorbaat dat het toch allemaal retour ging. Nu staat alles me goed – niet chill voor mijn bankrekening, maar ideaal voor mijn zelfvertrouwen. Ook zijn mijn hormonen meer in balans. Ik heb sinds jaren weer een regelmatige cyclus en mijn stemmingswisselingen van na de zwangerschap zijn verdwenen.

“Door het sporten zit lekkerder in mijn vel en heb meer rust in mijn hoofd”

Naast het hardlopen crossfit ik tegenwoordig twee keer per week. Ha, nooit gedacht dat ik sporten zo leuk zou gaan vinden. Ik zit daardoor lekkerder in mijn vel en heb meer rust in mijn hoofd. Een langer lontje ook. Laatst zei Indy toen ik haar naar bed bracht: ‘Deze mama is veel liever.’ Geweldig toch? Een grotere boost om deze nieuwe levensstijl vol te houden is er niet.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.