Coronavirus grijpt om zich heen: ‘Moet ik mijn kind (1) thuishouden?’

13.03.2020 22:01
column-malu

Nu Nederland op z’n kop staat door alle maatregelen rondom het coronavirus, komt Kek Mama’s Malu voor een lastig dilemma te staan: moet ze haar kind wel naar de crèche brengen?

Niet lang na de persconferentie van Rutte krijg ik een mail van Macks opvang: kinderen die hoesten, een snotneus, keelpijn of koorts hebben, moeten zekerheidshalve thuisblijven. Fijn om te lezen. Want hoewel de kans groot is dat snotterige ‘klasgenootjes’ geen corona maar een simpel griepje onder de leden hebben, laat ik Mack sinds het bestaan van het virus toch wat minder relaxt achter. 

 

Alert

De afgelopen weken heb ik hem gewoon gebracht omdat ik weet dat de crècheleidsters enorm alert zijn op hygiëne en griepverschijnselen bij de kinderen. Maar nu supermarktschappen leeg zijn, verjaardagen via de app massaal worden gecanceld en het op straat soms uitgestorven lijkt, vraag ik me af of ik hem niet beter thuis kan houden…

 

Lees ook
Brief van kleuterjuf aan premier Rutte wordt massaal gedeeld: ‘Wat doe ik als Jantje valt?’ >

 

 

Makkelijk praten

Mijn werktijden zijn flexibel en opa’s en oma’s kunnen bijspringen als het moet. In tegenstelling tot veel andere ouders (die bijvoorbeeld verplicht op locatie moeten werken of geen achtervang kunnen regelen), heb ik dan ook makkelijk praten. En toch blijft die twijfel: ben ik overbezorgd? Of moet ik mijn gevoel volgen en Mack deze maand zoveel mogelijk weghouden van sociale aangelegenheden? 

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >