Columnist heeft duidelijke boodschap aan ouders met ‘ongemanierd’ kind in restaurant

18.10.2019 04:43
ongemanierd-kind-in-restaurant

In een wekelijkse column op Slate.com beantwoordt de Canadese schrijver Nicole Cliffe vragen van ouders. En dit keer steekt ze haar mening duidelijk niet onder stoelen of banken. 

‘De boel verkennen’

Ze krijgt een mail van een vader: hij ging samen met zijn vrouw en vierjarige zoon uiteten in een ‘medium-nice’ restaurant. ‘Ons kind heeft veel energie en kan moeilijk stilzitten, dus lieten wij hem de boel verkennen’, schrijft hij. ‘Ik zag dat een van de obers hem raar aankeek, dus we vroegen of hij kon stoppen met rennen.’ Even luisterde de kleuter, maar niet veel later liep hij de mensen in het restaurant toch weer in de weg en werd hij streng aangesproken door een serveerster. 

 

Lees ook
‘Last van ‘ongemanierde’ kinderen in een restaurant? Hou je mening lekker voor je’ >

 

Nare reacties

‘Ongelofelijk’, schrijft de vader. ‘Spreek een kind van een ander niet aan op z’n gedrag, maar ga naar de ouders.’ Ook zijn vrouw deelt deze mening, maar nadat hij zijn verhaal op Facebook poste, kreeg hij veel nare reacties – iets wat hij nog altijd niet begrijpt.

 

‘Eigen schuld’

Nicole is duidelijk: ‘Dit is je eigen schuld’, schrijft ze als reactie. ‘Natuurlijk is het voor een vierjarige lastig om stil te zitten, daarom gaan mensen met kinderen meestal naar fastfoodketen.’ Een kind een restaurant laten ‘verkennen’? Belachelijk, vindt de schrijver. ‘Je zoon is nog niet klaar om in een ‘medium-nice’ restaurant te gaan eten. Breng hem thuis eerst wat manieren bij, of oefen bij McDonald’s. Én ga terug naar het restaurant om je excuses aan te bieden en de serveerster een flinke fooi te geven.’

Bron: Slate

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >