Burenleed: ‘Mijn man was alles wat ze zocht, biechtte de buurvrouw op’

19.06.2022 06:58
bril Beeld: Getty Images

In ’t begin was het allemaal holadijee, tot het moment dat Mariska erachter kwam hoe haar nieuwe buren echt in elkaar staken.

Mariska (35), getrouwd en moeder van Kyran (9), Livia (6) en Bowie (1):

“Wat waren we blij toen onze buren – een gezin van zes door wie wij elke ochtend om half zeven uit bed werden geschreeuwd, door de muur heen – aankondigden dat ze hun huis gingen verkopen. Vijf maanden later namen Pauline en Sami met hun twee kinderen hun intrek in het huis – het andere deel van onze twee onder-één-kapwoning – en dat was een enorme verademing.

Nooit meer geluidsoverlast, en als bonus een vriendschap die al snel ontstond. Het begon eigenlijk met Sami en mijn man Marcel, zij gingen samen hardlopen en wielrennen en eindigden met grote regelmaat op een terrasje. ‘Zij aan het bier, wij aan de wijn’, appten Pauline en ik dan naar elkaar, en zo brachten we de nodige weekendmiddagen samen door. Vaak schoven we vervolgens bij elkaar aan voor het avondeten, ook omdat de kinderen zo leuk samen aan het spelen waren.

Een kopie van haar ex

Tijdens een van die etentjes – we hadden al de nodige alcohol op – ging het over exen. Eerst lacherig, maar de sfeer werd ongemakkelijk toen Pauline opbiechtte dat haar ex een kopie van Marcel was. En dat ze hem nog steeds weleens miste. Want zo’n man was alles wat ze ooit had gezocht. Het gekke was dat Sami ernaast zat en het helemaal niet erg vond dat zijn vrouw dit over haar ex zei. Ikzelf zat juist op mijn stoel te schuiven en hoopte dat we snel van onderwerp konden veranderen. Marcel lachte het allemaal weg, sowieso zijn manier van omgaan met situaties waarmee hij zich geen raad weet.

Lees ook – Vriendschap verbroken: ‘Ik ging steevast over mijn eigen grenzen heen’ >

Flirten

In de tijd daarna probeerde ik te vergeten wat Pauline had gezegd, maar ze maakte het me niet makkelijk. Als Marcel in de buurt kwam, veranderde er iets in haar houding. Dan werd ze lacherig en flirterig. Marcel zei dat ik het niet groter moest maken dan het was, maar het wás gewoon zo. En het werd steeds erger. Het bleef niet bij lachen en flirten, ze raakte hem ook de hele tijd aan terwijl dat niet nodig was. Het viel zelfs de kinderen op.

“Ze kwam cola lenen in een minuscuul bikinietje”

In de zomer was het ook erg: Pauline had een badje voor de kinderen in de tuin gezet, waar ze vervolgens zelf in een minuscuul bikinietje in ging liggen. Tot ze bedacht dat de cola op was en die even bij ons kwam lenen. Ze wist dondersgoed dat Marcel alleen thuis was, hij werkte vanuit huis. Ze had er waarschijnlijk niet op gerekend dat ik net op dat moment thuis zou komen.

Geen idee waar je het over hebt

Ik vertrouw mijn man honderd procent. Hoe Pauline ook haar best deed, Marcel ging er niet in mee. Maar dat neemt niet weg dat haar opzichtige pogingen met hem te flirten mij hoe langer hoe meer gingen irriteren. Zo erg dat ik zelfs rechtstreeks aan haar vroeg of ze ermee op wilde houden. Maar toen deed ze alsof ze niet wist waar ik het over had. De vriendschap tussen ons was toen al een stuk minder, Marcel en ik hielden het contact heel erg af.

En nu is het klaar

De bom barstte op een buurtfeestje afgelopen september. Pauline leek wel zestien, zoals ze rondliep in haar veel te krappe jurkje en met haar flirterige blik. Zelfs Sami leek zich eraan te storen, maar niet zo erg dat hij er wat van zei. Pauline bleef maar om Marcel heen fladderen, echt gênant.

“Ze leek wel zestien, zoals ze rondliep in haar veel te krappe jurkje en met haar flirterige blik”

Andere buren viel het ook op en iedereen deed er lacherig over, tot Pauline echt heel dronken was en bij Marcel op schoot ging zitten. Het was net een soort lapdance, heel apart.

Toen was ik er helemaal klaar mee en schreeuwde dat ze eens van mijn man af moest blijven. Marcel zelf zei ook dat hij genoeg had van haar idiote geflirt en samen met onze kinderen verlieten we het feestje. Sindsdien is de sfeer ijzig, maar het goede nieuws is: het geflirt is gestopt.”

Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.