‘De benedenburen hebben een klacht tegen me ingediend omdat mijn peuter te veel geluid maakt’

21.11.2023 13:26
benedenburen klagen peuter

Het zal je maar gebeuren: woon je in een heerlijk appartement met je gezin, krijg je ineens te horen dat je benedenburen een klacht tegen je hebben ingediend. Het overkwam Haley. Ze vertelt haar verhaal op TikTok.

“We wonen in een fijn, ruim appartementencomplex. Er wonen een boel gezinnen net als wij. Sinds drie weken wonen er nieuwe buren onder ons. Het is een koppel en ze zijn jonger dan wij. We leven hier al vier jaar en nog nooit eerder hebben we een klacht ontvangen”, begint Haley in haar video op TikTok.

Benedenburen klagen over peuter

“In de eerste drie dagen zijn de nieuwe buren al meerdere keren naar ons toegekomen. Ze vinden ons te luidruchtig en horen continu voetstappen. Mijn vriend heeft ze heel beleefd en begripvol te woord gestaan. Hij heeft uitgelegd dat we een dochtertje hebben, een peuter, en dat we er niet veel aan kunnen doen. Ze loopt, speelt en maakt geluid. Als je een peuter hebt dan weet je hoe dat gaat. Peuters zijn nu eenmaal luidruchtig. Maar zij wilden het maar niet begrijpen”, aldus Haley.

Officiële klacht

Een week later krijgt Haley te horen dat het stel een officiële klacht bij de beheerders van het appartementencomplex hebben ingediend vanwege geluidsoverlast. “Ik heb de beheerder gebeld en uitgelegd: tenzij ik mijn peuter in een dwangbuis stop, heb ik geen controle over het geluid van haar voetstappen. Ik ga mijn kind ook niet vertellen dat ze thuis nooit geluid mag maken en niet mag spelen. Ze slaapt tussen zeven uur ’s avonds en zeven uur ’s ochtends, dus het is ook niet zo dat ze hen uit hun slaap houdt.”

Reacties

De beheerders zeiden dat ze begrip hebben voor de situatie van Haley. Inmiddels is het weer een week later en hebben de benedenburen in totaal al 13 keer geklaagd. Haleys volgers zijn verbaasd over haar verhaal: “Kan iemand ze vertellen dat ze in een appartementencomplex wonen? Waar nu eenmaal andere mensen leven? Dan moeten ze maar verhuizen”, wordt er geschreven. En: “Als ze later zelf kinderen hebben, zullen ze snappen hoe absurd hun verzoek was.”

@itshaleybecker What would you do in my situation!? #fyp #foryou #advice #badneighbors #difficultneighbors #toddlertok #toddlertiktok #familytok #upsettok #annoyingtok #advicetok #needadvicetok #motherhood #parenting #parenttok #trending #viral ♬ original sound – itshaleybecker

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >