‘Als we niet naar Frankrijk kunnen, halen we Frankrijk gewoon naar Zandvoort’

29.07.2020 12:52
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Ik heb heimwee. Naar een land waar ik niet woon. Al sinds ik een klein meisje was, kom ik minstens één keer per jaar in Frankrijk. Meestal op zomervakantie, maar ook regelmatig op stedentrip naar Parijs, Nice of Cannes. Van alle steden op deze aardbol is Parijs mijn favoriet. De statige gebouwen, de verwarmde terrassen, de prachtige taal, het lekkere eten, de trendy winkels, de vibe van een échte metropool…
 

Het c-woord

Mijn jaarlijkse dosis Frankrijk stond al gepland: in juli zou ik met vrienden naar Parijs gaan en in augustus naar Zuid-Frankrijk met mijn gezin. Maar ja, het c-woord, hè. Dacht ik voorheen bij een c-woord vooral aan croissants, nu is het toch echt corona. En dus heeft Parijs deze zomer plaatsgemaakt voor Amsterdam (mijn eigen huis) en Zuid-Frankrijk voor Zandvoort.
 

Lees ook
Een strandhuisje in Zandvoort: 10 tips voor een fijne vakantie >

 

Een vakantie in eigen land

Ik zit nu, terwijl ik dit editorial schrijf, op het terras van ons gehuurde Zandvoortse appartement. En ik moet zeggen: het is heerlijk. Een vakantie in eigen land is echt zo gek nog niet. Het zonnetje schijnt, de kinderen spelen op het brede zandstrand en ik heb al bijna mijn eerste boek uitgelezen. Ook al zijn we niet ver van huis: het voelt écht als vakantie. Vanmorgen werd ons ontbijt in een picknickmand voor de deur gezet (hoe leuk!), met daarin: croissants. Als we niet naar Frankrijk kunnen, halen we Frankrijk gewoon naar Zandvoort.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 09-2020.

 

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.