‘Aan de vooravond van mijn zoons verjaardag barstte ik in tranen uit’

05.06.2020 09:02
column-malu

Een paar keer knipperen en Malu vierde ineens haar zoons tweede verjaardag. Het werd een dag waarin ze een belangrijke les leerde.

‘Hij wordt maar één keer 1’, hoor ik mezelf nog zeggen toen mensen ons vorig jaar vroegen waarom we in godsnaam zo groots uitpakte voor Macks eerste verjaardag. Ik begreep die opmerking niet. Het mooiste jaar uit ons leven moest immers royaal gevierd worden en dus huurden we een speelparadijs af, nodigden we ál onze dierbaren uit en maakten we er een feest van om nooit te vergeten.

 

‘Bijkletsen met een taartje’

Voor Macks tweede verjaardag ontvingen we alleen opa, oma en oom bij ons thuis. ‘Wat bijkletsen met een taartje’, was het idee. Tot de bewuste dag dichterbij kwam en ik – voordat ik het zelf ook maar enigszins doorhad – een dinotaart met bijpassende dinocupcakes bestelde en alles wat maar met dino’s te maken had (van dinobordjes en dinovlaggen tot dinoballonnen, dinopapier en een dinotafelkleed) in mijn digitale winkelmand gooide. ‘Hij wordt maar één keer twee’, werd mijn devies. En dat gelukzalige gevoel van een jaar geleden kwam weer omhoog.

Terwijl ik tijdens het versieren van de woonkamer de avond vóór Macks feestje plots als een snikkende sirene naar de ingepakte cadeaus staarde, drong het pas echt tot me door: niet alleen zijn eerste, vierde, zestiende of achttiende verjaardag, maar al z’n verjaardagen zijn bijzonder. Sterker nog: elke dag met Mack is bijzonder.

 

Lees ook
Zó voelen moeders zich tijdens het verjaardagsfeest van hun kind

 

Trots

Vriend en ik haalden die nacht urenlang herinneringen op van het afgelopen jaar. We vertelden hoe trots we zijn op ons kind. Hoe goed hij het doet op zijn manier, hoe zachtaardig en hoe lief hij is. Hoe zelfstandig hij ineens wordt en ook hoe trots we op elkaar zijn; dat we het toch maar even flikken, zo als een team.

 

En ja, dan kan het huis nog zo bombastisch versierd zijn en vol met cadeaus liggen, als we dit gevoel ook het komende jaar weer kunnen meegeven aan onze peuter, dan is dat het allermooiste geschenk. Daar kan toch geen speelparadijs of dinofeest tegenop?

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!