8x dit wist je nog niet over Belle en het Beest

22.12.2015 10:50

Het is al een oudje, maar toch durven we te wedden dat jij deze dingen nog niet wist over de film Belle en het Beest.

  1. Walt Disney wilde Belle en het Beest al eerder verfilmen, namelijk in de jaren ’30 en de jaren ’50 van de vorige eeuw. Die pogingen mislukten jammerlijk, want de schrijvers vonden het verhaal niet geschikt voor het grote doek.
  2. In 1991 werd alsnog besloten om het verhaal opnieuw te verfilmen. De Amerikaanse Linda Woolverton werd gevraagd om het nieuwe script te schrijven. Ze had hier, op een paar afleveringen van een tekenfilm na, nog geen ervaring mee. Haar vertolking werd een groot succes.
  3. Belle is de enige persoon in het dorp die blauw draagt. Met opzet, want zo kunnen we zien dat ze anders is dan de rest van het dorp.
  4. In het begin van de film zie je een hert water drinken. Een oude bekende, want het is de moeder van Bambi.
  5. Het uiterlijk van het Beest is gebaseerd op meerdere dieren. Zo zie je de manen van een leeuw, het hoofd van een bizon, de wenkbrauwen van een gorilla, de tanden van een wild zwijn, de benen en staart van een wolf en het lichaam van een beer.
  6. De laatste dans tussen Belle en het Beest is een hergebruikte animatie van de laatste dans tussen prinses Aurora en prins Filip in Doornroosje.
  7. Het geestige kopje Barstje had oorspronkelijk maar één zin in de hele film, maar de makers vonden de stem van de acteur zo leuk dat Barstje toch een grotere rol kreeg.
  8. En wist je al dat je hier een kaartje voor de musical Beauty and the Beast kunt kopen? Kek Mama-lezeressen krijgen nu een korting van € 10 per kaartje.
  9. Bron: Buzzfeed