Beeld: Pixabay
Beeld: Pixabay

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen, dus pakken we massaal onze voorleesboeken uit de kast. Ook op de redactie van Kek Mama hebben we zo onze favorieten.

1. Over een kleine mol die wil weten wie er op z’n kop gepoept heeft

Paula: ‘Leuk verteld, mooie illustraties, verschillende dieren en het gaat natuurlijk over iets viezigs…poep. En dat is natuurlijk enorm grappig.’ Bestel dit boek hier.

Article continues after the ad

2. Raad eens hoeveel ik van je hou

Chef redactie (a.i.) Marlies: ‘Omdat ‘ie zo vertederend lief is en je blíjft kijken naar de illustraties.’ Bestel dit boek hier.

3. Jip en Janneke

Redacteur Maureen: ‘De verhalen zijn zo geschreven dat iedereen ze op een leuke manier kan voorlezen en de illustraties zijn allesomvattend. Je blijft ernaar kijken. En daarnaast ben ik dol op Jip en Janneke omdat ik er zo’n heerlijk nostalgisch gevoel bij krijg.’ Bestel dit boek hier.

4. Ik wil die!

Beeldredacteur Sabine: ‘Verhaal over Ella die nieuwe schoenen wilt. Ze vindt een paar beeldige exemplaren, maar helaas zijn ze te klein. Herkenbaar voor de modemeisjes onder ons.’

5. De gruffalo

Redacteur Maureen: ‘Lekker griezelen maar ondertussen toch een geweldig lief boek.’ Bestel dit boek hier.

6. Fred kan niet slapen

Hoofdredacteur Sara: ‘Erg geestig prentenboek over een hert dat op zoek gaat naar de knorrige boswachter Anton, in de hoop dat hij een verhaal wil voorlezen. Er gaat van alles mis. Wij liggen hier thuis – groot en klein – ook na zo’n dertig keer lezen nog steeds dubbel bij dit geweldige boek.’ Bestel dit boek hier.

7. Floddertje

Vormgever Helen: ‘Floddertje maakt zichzelf altijd vies en alleen dat is voor een kind al lollig. Dit boek was vroeger dan ook vaste prik voor het slapengaan.’ Bestel dit boek hier.

Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken? Laat het ons weten via onze Facebookpagina.