Beeld: Pixabay
Beeld: Pixabay

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen, dus pakken we massaal onze voorleesboeken uit de kast. Ook op de redactie van Kek Mama hebben we zo onze favorieten.

1. Over een kleine mol die wil weten wie er op z’n kop gepoept heeft

Paula: ‘Leuk verteld, mooie illustraties, verschillende dieren en het gaat natuurlijk over iets viezigs…poep. En dat is natuurlijk enorm grappig.’ Bestel dit boek hier.

2. Raad eens hoeveel ik van je hou

Chef redactie (a.i.) Marlies: ‘Omdat ‘ie zo vertederend lief is en je blíjft kijken naar de illustraties.’ Bestel dit boek hier.

3. Jip en Janneke

Redacteur Maureen: ‘De verhalen zijn zo geschreven dat iedereen ze op een leuke manier kan voorlezen en de illustraties zijn allesomvattend. Je blijft ernaar kijken. En daarnaast ben ik dol op Jip en Janneke omdat ik er zo’n heerlijk nostalgisch gevoel bij krijg.’ Bestel dit boek hier.

4. Ik wil die!

Beeldredacteur Sabine: ‘Verhaal over Ella die nieuwe schoenen wilt. Ze vindt een paar beeldige exemplaren, maar helaas zijn ze te klein. Herkenbaar voor de modemeisjes onder ons.’

5. De gruffalo

Redacteur Maureen: ‘Lekker griezelen maar ondertussen toch een geweldig lief boek.’ Bestel dit boek hier.

6. Fred kan niet slapen

Hoofdredacteur Sara: ‘Erg geestig prentenboek over een hert dat op zoek gaat naar de knorrige boswachter Anton, in de hoop dat hij een verhaal wil voorlezen. Er gaat van alles mis. Wij liggen hier thuis – groot en klein – ook na zo’n dertig keer lezen nog steeds dubbel bij dit geweldige boek.’ Bestel dit boek hier.

7. Floddertje

Vormgever Helen: ‘Floddertje maakt zichzelf altijd vies en alleen dat is voor een kind al lollig. Dit boek was vroeger dan ook vaste prik voor het slapengaan.’ Bestel dit boek hier.

Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken? Laat het ons weten via onze Facebookpagina.

geheimen perfecte moeders
Beeld: Unsplash

Je kent ze wel: de moeders die er altijd uitzien om door een ringetje te halen, met een smetteloos schoon huis, brave kinderen en bloeiende carrière. Dit zijn de geheimen van deze ‘perfecte’ moeders.

Scary Mommy columniste Brandi Jeter Riley kijkt altijd met verwondering naar deze vlekkeloze moeders, die alles schijnbaar zo moeiteloos doen en bij wie het nooit in het honderd loopt: ‘Ik wil van deze vrouwen leren. Ik wil hun trucs en tips weten. Hoe dóen zij het? Ik wil inspiratie om beter te worden, niet alleen voor mijn kinderen maar ook voor mezelf. Dus ik vroeg wat rond om antwoorden te krijgen.’

Brandi ontfutselde de perfecte moeders onderstaande tips:

 

1. Ze krijgen hulp

‘Het eerste wat ik leerde over deze georganiseerde moeders is dat het onmogelijk is om alles alleen te doen,’ schrijft Brandi. Of het nu een schoonmaakster is, een gastmoeder of gewoon hulp van de ‘huisgenoten’ zelf, ‘perfecte’ moeders krijgen hulp van anderen, concludeert de columniste: ‘Ik krijg wel steun van mijn man en dochter, maar ze zouden zeker meer kunnen helpen. Dat moet ik ze dan wél vragen.’

 

Lees ook
Waarom deze moeder de keuken bewust rommelig achterlaat >

 

2. Ze werken met een systeem

De columniste kwam er ook al gauw achter dat deze vrouwen werken met een naadloos, waterdicht systeem. Alles is tot in de puntjes georganiseerd. De was wordt elke week op dezelfde dag gedaan, kinderen hebben vaste taken in huis en elke dag wordt er op dezelfde tijd gegeten. ‘Gezinsagenda’s, takenkaarten en planningen voor de maaltijden: deze vrouwen laten niets aan het toeval over. Ik haat het om toe te geven, maar het maken van lijstjes maakt de dingen wel makkelijker.’

 

3. Ze zijn creatief met hun tijd

Brandi sprak een moeder die elke ochtend een uur eerder opstaat dan de rest, om tijd voor zichzelf te hebben en dingen af te krijgen (nagels lakken, wenkbrauwen epileren, werkmails beantwoorden). ‘Als je het ene ding onder controle hebt, werkt dat weer door in andere aspecten,’ zegt Brandi. ‘In plaats van deze perfecte moeders te veroordelen, moeten we ze waarderen voor hun voorwerk om ons leven ook soepeler te laten verlopen. En dan kunnen we hun voorbeeld volgen.’

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder-heerlijk-telefoon-kwijt

Op het moment dat de telefoon van blogger Emily Hollenbeck in het water viel, kreeg ze zowat een paniekaanval. Maar nu ze al vijf dagen zonder zit, vindt ze het eigenlijk wel lekker.

Op Scary Mommy vertelt ze waarom.

 

1. Ik sta niet meer constant 'aan'

Ik had geen idee hoeveel stress 'aan staan' veroorzaakt. Met mijn telefoon in de buurt was er altijd nog wel een mail die ik kon beantwoorden of iets wat ik kon googelen. Nu ik die opties niet meer hebt, voelt het als een soort pauze van m'n overbelaste brein.

 

2. Ik had het niet druk, ik was gewoon afgeleid

Door onnozele Facebookpagina's, bijvoorbeeld. Waar je maar doorheen kunt blijven scrollen.

 

3. Ik moet mensen bewust opzoeken

Met mijn telefoon appte ik nog weleens last minute naar vrienden: 'Hé, wij zijn nu hier, dus als je in de buurt bent...', maar nu moet ik bewust met iemand afspreken. En eigenlijk is dat heel fijn: ik weet precies waar ik aan toe ben.

 

Lees ook
Melinda Gates waarschuwt: 'Geef kinderen niet te snel een smartphone' >

 

4. Het werk wordt nog steeds gedaan

Want zo erg is het niet als je een collega niet dezelfde minuut nog terugmailt.

 

5. Het spel met mijn kinderen wordt niet onderbroken

Met mijn telefoon in de buurt voelde ik me gedwongen om een oneindige to-do-lijst af te vinken. Kunnen spelen met mijn kinderen zonder zo'n lijst in mijn hoofd, voelt bevrijdend. 

 

6. Het voelt als een vakantie

Want ik móet mijn werk nu wel 'uitschakelen' op bepaalde momenten. 

 

Ogen geopend

Hiermee wil Emily overigens niet zeggen dat ze nooit meer een mobiel aanschaft, die luxe heeft ze door haar werk niet, maar het heeft wél haar ogen geopend. 'Ik hoop dat ik mijn telefoon voortaan vaker links laat liggen en minder geestdodend doorspit.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >