6x de favoriete zomerdrankjes van de Kek Mama-redactie

31.05.2016 06:34
Beeld: Getty Beeld: Getty

Op warme dagen snakken we naar een verrukkelijk en verkoelend drankje. Ook de redactie van Kek Mama heeft zo haar favorieten. En die delen we graag met je.

1. Hugo

Paula, redactieassistente
“Mijn favoriete zomerdrankje: cocktail Hugo! Ziet er heerlijk zomers uit en lest de dorst. Het schijnt kant en klaar te koop te zijn, maar ik maak het altijd zelf. Meng 30 ml vlierbloesemsiroop, 120 ml prosecco en 30 ml spa rood met elkaar, voeg er een paar takjes munt en een schijfje limoen aan toe, doe er ijsklontjes bij en klaar ben je. Geen zin in alcohol? Dan laat je de prosecco gewoon weg.”

2. Muntwater met aardbeien

Mariëtte, chef redactie
“Het is te simpel voor woorden, maar een heerlijke dorstlesser op warme dagen: een flesje water met een paar takjes munt en verse aardbeien. Als je het een nacht van tevoren in de koelkast zet, trekken de smaken goed in. Zelfs onze peuterzoon Casper drinkt het. Verder is het voor mij geen zomer zonder een goed glas rosé.”

3. Bellini

Lisa, beeldcoördinator
“Een Bellini mag voor mij niet ontbreken op een zwoele zomeravond en is zo gemaakt: halveer twee perziken, verwijder de pit en doe de perzik met schil in de blender. Blend tot je een fijne puree hebt en doe er dan 50 ml prosecco bij. Mix nog eens tien seconden, schenk alles in vier glazen en vul aan met prosecco. Je drinkt ‘m trouwens alcoholvrij door de prosecco door spa rood te vervangen.”

4. Smoothie met watermeloen

Michelle, marketeer
“In de zomer ben ik gek op smoothies. Lekker fris, gezond, makkelijk te maken en voedzaam. Vooral dat laatste is erg fijn, aangezien ik met dat warme weer meestal toch geen zin heb in een boterham. Mijn favoriet: een smoothie met een halve watermeloen, twee bananen en vier eetlepels Griekse yoghurt. Smaakt nog lekkerder als je er een beetje vers muntwater bij doet.”

5. Mojito

Helen, vormgever
“Verrukkelijk op z’n tijd: een mojito. Maak je heel makkelijk: rits de blaadjes van 1 takje munt af en doe dit in een glas. Doe er twee partjes limoen bij en voeg 2 theelepels rietsuiker toe. Stamp lekker fijn, doe er ijsklontjes bij en voeg 100 ml spa en 40 ml rum toe. Even goed roeren en garneren met twee takjes munt en de overige partjes limoen.”

6. Pimm’s & lemonade

Bernice, eindredacteur
“Pimm’s & lemonade is een typisch Engels en heerlijk fris zomerdrankje. Net even anders dan sangria en ideaal voor bij de barbecue. Meng 200 ml Pimm’s No. 1 met 600 ml 7Up, doe er takjes munt, plakjes komkommer, schijfjes sinaasappel en aardbeien bij en serveer in lange glazen.”