Beeld: Getty
Beeld: Getty

Op warme dagen snakken we naar een verrukkelijk en verkoelend drankje. Ook de redactie van Kek Mama heeft zo haar favorieten. En die delen we graag met je.

1. Hugo

Paula, redactieassistente
“Mijn favoriete zomerdrankje: cocktail Hugo! Ziet er heerlijk zomers uit en lest de dorst. Het schijnt kant en klaar te koop te zijn, maar ik maak het altijd zelf. Meng 30 ml vlierbloesemsiroop, 120 ml prosecco en 30 ml spa rood met elkaar, voeg er een paar takjes munt en een schijfje limoen aan toe, doe er ijsklontjes bij en klaar ben je. Geen zin in alcohol? Dan laat je de prosecco gewoon weg.”


2. Muntwater met aardbeien

Mariëtte, chef redactie
“Het is te simpel voor woorden, maar een heerlijke dorstlesser op warme dagen: een flesje water met een paar takjes munt en verse aardbeien. Als je het een nacht van tevoren in de koelkast zet, trekken de smaken goed in. Zelfs onze peuterzoon Casper drinkt het. Verder is het voor mij geen zomer zonder een goed glas rosé.”


3. Bellini

Lisa, beeldcoördinator
“Een Bellini mag voor mij niet ontbreken op een zwoele zomeravond en is zo gemaakt: halveer twee perziken, verwijder de pit en doe de perzik met schil in de blender. Blend tot je een fijne puree hebt en doe er dan 50 ml prosecco bij. Mix nog eens tien seconden, schenk alles in vier glazen en vul aan met prosecco. Je drinkt 'm trouwens alcoholvrij door de prosecco door spa rood te vervangen.”


4. Smoothie met watermeloen

Michelle, marketeer
“In de zomer ben ik gek op smoothies. Lekker fris, gezond, makkelijk te maken en voedzaam. Vooral dat laatste is erg fijn, aangezien ik met dat warme weer meestal toch geen zin heb in een boterham. Mijn favoriet: een smoothie met een halve watermeloen, twee bananen en vier eetlepels Griekse yoghurt. Smaakt nog lekkerder als je er een beetje vers muntwater bij doet.”


5. Mojito

Helen, vormgever
“Verrukkelijk op z’n tijd: een mojito. Maak je heel makkelijk: rits de blaadjes van 1 takje munt af en doe dit in een glas. Doe er twee partjes limoen bij en voeg 2 theelepels rietsuiker toe. Stamp lekker fijn, doe er ijsklontjes bij en voeg 100 ml spa en 40 ml rum toe. Even goed roeren en garneren met twee takjes munt en de overige partjes limoen.”


6. Pimm’s & lemonade

Bernice, eindredacteur
“Pimm’s & lemonade is een typisch Engels en heerlijk fris zomerdrankje. Net even anders dan sangria en ideaal voor bij de barbecue. Meng 200 ml Pimm's No. 1 met 600 ml 7Up, doe er takjes munt, plakjes komkommer, schijfjes sinaasappel en aardbeien bij en serveer in lange glazen.”

 

BN'er-moeders op Instagram

Van Vaderdag tot aan kroelen met een kip: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Voor alle vaders

 

Lief

 

Ik kon niet kiezen, dus werden het er drie... 💙 #goodmorning #friday #playtime #earlymorning #babyotis

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op

 

Gezinsuitbreiding

 

Eerste kennismaking van Gioia en Capo! 🐾🐾 @amalia_samipersad

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Deze kan zo ingelijst worden

 

Lekker uitwaaien

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Mooie woorden

 

Het is vandaag vaderdag. Ik heb lang getwijfeld dit te schrijven. Maar dit is mijn persoonlijke pagina en ik zie de hele dag prachtige foto’s voorbij komen van vaders. Dus ik stel me kwetsbaarder op dan ooit. Dit is een normale terug komende dag voor velen. Door deze dag voel ik me wel altijd anders. Ik zie mijn vader al bijna 20 jaar niet meer. De situatie is gelopen zoals ie is gelopen en ik heb er in principe vrede mee. Maar ik geloof er heilig in dat een kind moet zien waar hij of zij vandaan komt via iemand die een vader en moederrol heeft. Een kind moet zich kunnen spiegelen aan twee verschillende meningen, zienswijzes. De zaal in kijken bij een eindtoneelstuk en twee trotse blikken zien. Bedenk maar eens wat je wel met je moeder deed en niet met je vader. Ze vormen je beide op een andere manier. Ik heb gelukkig een sterke moeder die me het gevoel heeft gegeven er 200% voor me te zijn. Toch merk ik dat mijn keuzes en zelfvertrouwen minder sterk zijn dan vrienden die beiden ouders hadden. We leven in een tijd waar scheiden schering en inslag is. Ik weet dat het soms moeilijk is om het te laten werken tussen ex-partners maar als ouder moet je je altijd volledig inzetten om de schade voor de kids te beperken. Het gaat niet om ons de ouders maar het kind. Ik ben trots op het feit dat mijn kids worden geliefd door hun ouders en stiefouders ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Dus vandaag hef ik het glas voor iedereen die zijn verantwoording neemt voor kinderen door er voor ze zijn, ze het gevoel te geven dat ze het waard zijn. Voor de vaders, alleenstaande moeders, stiefvaders, pleegouders en iedereen die zorgt. Lets nourish the future😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Lekker kroelen

 

Kroelkip

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Papa is er altijd om je te vangen

 

Fijne vaderdag liefste!!! #vaderdag #SammyRose #JackieRey

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Assepoester

 

Assepoester 👠 #lief #takecare

Een bericht gedeeld door S O P H I E (de Buisonjé) (@sophiedbuisonje) op

 

Hoe verzin je het

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bruiloften zonder kinderen
Beeld: Unsplash

Moeder Amber Leventry en haar vrouw zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die verboden is voor kinderen. En ze kunnen niet wachten.

Kijk, dat twee van hun beste vriendinnen met elkaar gaan trouwen is al een feest op zich, schrijft ze op ScaryMommy. Maar een feest met overnachting, anderhalf uur verwijderd van huis, waar haar dochter nadrukkelijk niet welkom is: ‘Serieus, dat is bijna nog mooier dan een homohuwelijk’, aldus Amber. Want wie doft zich nou helemaal op voor een knalfeest waarop je ook je eigen huwelijk een beetje herbeleeft, om zich vervolgens druk te maken of de kinderen niet door de speeches heen huilen?

 

Hun dag, jouw stoorzender

Toch voelen veel mensen zich gepikeerd wanneer kinderen niet welkom zijn op een bruiloft, constateert ze. En daar snapt ze niks van. ‘Hallo, jíj bent de uitverkorene op de genodigdenlijst, ze spenderen geld en drank en eten aan je. Oké, je moet er misschien wat voor reizen en een cadeautje kopen, maar wanneer iemand je uitnodigt op de belangrijkste dag van haar leven, dan is dat gewoon een eer.’ Dus waarom zou het resultaat van jouw huwelijk – je kind, dus – onderdeel (of in het ergste geval: stoorzender) moeten zijn van die ene, speciale dag van jouw vrienden?’ Laat het bruidspaar in vredesnaam nog even genieten van de kinderloosheid, voordat ze zich in luiers en slapeloze nachten storten, vindt ze.

Amber heeft ook genoeg bruiloften meegemaakt mét kinderen, inclusief haar eigen. ‘Maar ons kind zat nog in de buik van mijn vrouw, en bleef dus tenminste stil toen we onze geloften aflegden.’

 

Lees ook:
‘Doe me een lol en laat je kind thuis tijdens bruiloften’ >

 

‘Sorry, geen oppas’

Naast een avond onbezorgd feesten zonder je even moeder of vader te voelen, hebben kindvrije bruiloften nog een ander groot voordeel, vindt Amber: ‘Ze bieden hét excuus om niet te gaan.’ Wanneer het de trouwerij is van die ene collega met wie je echt geen privécontact hoeft, bijvoorbeeld. Of het zo’n extravagant feest is, dat je al blut bent wanneer je maar naar de uitnodiging kijkt. ‘Zeg simpelweg: “Sorry, geen oppas”, en de hele boel is getackeld’, aldus Amber.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >