In samenwerking met Kek Mama

5x regel het goed en laat geen zorgen na

10.11.2016 10:11
Beeld: Getty Beeld: Getty

Natuurlijk kun je leukere dingen doen met je tijd, maar toch is het slim om nu alvast na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Je nabestaanden krijgen dan eenmalig een bedrag uitgekeerd als jij overlijdt. Zo komt niemand voor problemen te staan als jou iets overkomt. Daarom: vijf belangrijke dingen waar je op moet letten.

1. Laat geen schulden na

Heb je een hypotheek of een andere lening? Dan is het slim om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Je bespaart je nabestaanden er een hoop financiële zorgen mee. 

2. Zorg voor je gezin

Het zal je maar gebeuren dat je iets ergs overkomt en je niet meer voor je kinderen kunt zorgen. Denk je liever niet aan, maar wel zo fijn als je de zaken goed gereld hebt voor het geval dat. Bedenk daarom wie je jouw kinderen het liefst toevertrouwt en regel een voogd. En denk ook meteen aan een plek waar je huisdieren welkom zijn.

3. Deel informatie

Zorg dat je nabestaanden niet eindeloos hoeven te zoeken naar informatie en maak een overzicht van je verzekeringspapieren, contracten, koopaktes, abonnementen en lidmaatschappen. Maak ook alvast een beveiligd bestand met je wachtwoorden en deel dit alleen met iemand die je vertrouwt. Je hebt hier ook speciale apps voor.

4. Schenk bij leven

Als je kinderen groter zijn, kun je al schenkingen bij leven doen. Zo verminder je het bedrag waar je kinderen straks erfbelasting over moeten betalen en ze kunnen het dan bijvoorbeeld al gebruiken voor de aankoop van een huis.

5. Ja of nee?

Laat familie en vrienden weten of je wel of geen orgaandonor bent. Dan hoeven zij die keuze niet voor jou te maken en komt niemand voor verrassingen te staan.

 

Wil je meer weten over hoe je het zo goed mogelijk regelt voor je nabestaanden? Op de website van Centraal Beheer vind je alle informatie.